Ντίνα Νικολάου: Η διάσημη σαλάτα caprese γίνεται ακόμη πιο πλούσια και νόστιμη με το φιλέτο κοτόπουλο - Το γρήγορο γεύμα για να δροσιστείτε !

Σούπερ!

Υλικά

  • 4 φιλέτα από στήθος Ελαιοπουλάκι, Αγγελάκης
  • 1 κουτ. γλυκού κάρι
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού κουρκουμά, σκόνη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο

Για το πέστο

  • 2 φλιτζ. τσαγιού, καλά πατημένα, φύλλα βασιλικού
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 40 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
  • 60 γρ. παρμεζάνα ή γραβιέρα, τριμμένη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 2 μπαλάκια μοτσαρέλα φρέσκια
  • 2 ντομάτες
  • 10-12 φύλλα σπανάκι baby

 

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

  • Πλένω και σκουπίζω καλά τα φιλέτα. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω το κάρι, το κύμινο, τον κουρκουμά, αλάτι και πιπέρι. Αλείφω τα φιλέτα με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζω με το μείγμα των μπαχαρικών. Βάζω τα φιλέτα σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C ψήσιμο αερόθερμο για 20 λεπτά. Γυρίζω τα φιλέτα και συνεχίζω το ψήσιμο για 6-8 λεπτά ακόμη.
  • Βγάζω τα φιλέτα από το φούρνο, τα σκεπάζω με αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνω να κρυώσουν.

Για το πέστο

  • Βάζω στο μπλέντερ τα φύλλα βασιλικού, το κουκουνάρι, το σκόρδο, την παρμεζάνα, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ξεκινάω την πολτοποίηση των υλικών ρίχνοντας ταυτόχρονα λίγο λίγο το ελαιόλαδο. Δουλεύετε το μείγμα μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία πάστα.

Για το σερβίρισμα

  • Κόβω τα φιλέτα, τη μοτσαρέλα και τις ντομάτες σε λεπτές, ισόπαχες (όσο γίνεται) φέτες. Στρώνω τις φέτες εναλλάξ και κυκλικά σε μια στρογγυλή πιατέλα και ενδιάμεσα βάζω φύλλα σπανάκι. Ραντίζω με το πέστο βασιλικού και σερβίρω αμέσως.
     

Who is who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς.

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Το 2013 ξεκίνησε να παρουσιάζει την εκπομπή Ελλήνων Γεύσεις μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Πρόκειται για ένα γαστρονομικό ταξίδι με σκοπό την ανακάλυψη αγαπημένων γεύσεων της χώρας μας, ενώ ταυτόχρονα, μέσα από τον φυσικό χώρο κουζίνας-σπιτιού η Ντίνα Νικολάου προτείνει μοναδικές συνταγές και έξυπνες καθημερινές λύσεις.

To 2020 αναλαμβάνει ως Food Ambassador στο πρόγραμμα "ενέργειες ενημέρωσης και προώθηση με στόχο να επισημανθεί η βιώσιμη πτυχή της παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία"

Το 2021 τα Greek International Women Awards (GIWA) της απονείμουν το βραβείο για τη συνεισφορά της στην Κατηγορία Τουρισμός και Φιλοξενία (Hospitality).

Έχει γράψει 8 βιβλία μαγειρικής και πιστεύει ότι η μαγειρική είναι ένα μέσο έκφρασης και επικοινωνίας για τους λαούς και γι’ αυτό συμμετέχει συχνά στα μεγαλύτερα φεστιβάλ γαστρονομίας του κόσμου, όπου προβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο την κουζίνα της πατρίδας μας.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr