Topwoman η Δώρα Γκουντούρα: Πρωταθλήτρια & φαβορί στη Σπάθη Γυναικών - Τα όνειρα & οι στόχοι της στον αποψινό προκριματικό

Αποκαλύπτει την προετοιμασία της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η «στιγμή της αλήθειας» έφθασε.

Η Δώρα Γκουντούρα είναι έτοιμη να αγωνισθεί για δεύτερη φορά στην καριέρα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι διαφορές με το Τόκιο είναι μεγάλες, με την σημαντικότερη, πλέον, να είναι ότι η Ελληνίδα πρωταθλήτρια συγκαταλέγεται στα φαβορί που θα διεκδικήσουν ένα μετάλλιο.

Η Δώρα Γκουντούρα αγωνίζεται σήμερα στη Σπάθη Γυναικών και μίλησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τους στόχους της, καθώς και τα όνειρά της ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η συνέντευξη της Δώρας Γκουντούρα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

ΕΡ: Δώρα, όλα είναι έτοιμα πλέον για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πως κύλησε η προετοιμασία σου;

«Η προετοιμασία μου κύλησε πάρα πολύ καλά. Δεν άλλαξαν πολλά από τα τελευταία δύο χρόνια. Η καθημερινή σκληρή προπόνηση συνεχίστηκε. Απλά όταν έκλεισε η πρόκριση έφυγε ένα μεγάλο βάρος».

ΕΡ: Εχεις αποδείξει αυτήν την τριετία ότι είσαι μέσα στις καλύτερες αθλήτριες του κόσμου. Τί σημαίνει αυτό για εσένα;

«Με έχει γεμίσει πάρα πολλή αυτοπεποίθηση. Δεν είναι μόνο τα μετάλλια που έχω κατακτήσει, είναι η σκληρή δουλειά, η συγκέντρωση, ο δρόμος που έχω ακολουθήσει μαζί με τον προπονητή μου».

ΕΡ: Ποιοι είναι οι στόχοι σου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες;

«Ο βασικός μου στόχος είναι να απολαύσω τον αγώνα. Θα είναι τελείως διαφορετικά από το Τόκιο, καθώς δεν υπάρχει ο κορονοϊός, επομένως θέλω να ζήσω αυτήν την εμπειρία».

ΕΡ: Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις σε όσους περιμένουν με αγωνία την εμφάνισή σου;

«Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο, γιατί έχω πάρει πολύ μεγάλη αγάπη. Χαίρομαι ειλικρινά καθώς μέσω εμού έχει δείξει ο κόσμος ότι μαθαίνει την ξιφασκία και περιμένει με αγωνία να το δει στους Ολυμπιακούς. Αυτή η αγαπη που μου στέλνουν μου δίνει τεράστια ενέργεια».

Το who is who της Δώρας Γκουντούρα

Η Δώρα (Θεοδώρα) Γκουντούρα (14 Μαρτίου 1997) είναι Ελληνίδα ξιφομάχος στο αγώνισμα της σπάθης.


Μεταξύ άλλων, έχει κατακτήσει χάλκινα μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα, χρυσό μετάλλιο σε Γκραν Πρι, ασημένια μετάλλια σε Παγκόσμια Κύπελλα, χάλκινο μετάλλιο σε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα όπως και στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες και έχει αναδειχτεί επανειλημμένα πρωταθλήτρια Ελλάδας.

Έχει φτάσει μέχρι το Νο 3 της Παγκόσμιας Κατάταξης στην σπάθη γυναικών.

Προκρίθηκε και συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπου κατέλαβε την 21η θέση.


Συμμετέχει επίσης στην εθνική ομάδα σπάθης γυναικών, με την οποία έχει λάβει την 6η θέση σε Παγκόσμιο Κύπελλο, την καλύτερη θέση που έχει πάρει ποτέ ελληνική ομάδα σε αντίστοιχη διοργάνωση, την 7η θέση στους 3ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, και την 8η θέση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Σε συλλογικό επίπεδο υπήρξε αθλήτρια της ΑΕΚ και πλέον είναι αθλήτρια του Α.Ο. Αρίστων Παιανίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ