Ο Άρης Πορτοσάλτε γράφει για τον Χάρη Δούκα: Κρύβει έναν «ΑΝΤΑΡΣΥΑ» - Μισές δουλειές στον Δήμο, μισές στο ΠΑΣΟΚ!

O Χάρης Δούκας αποδεικνύεται μια ωραία «περίπτωση», όσο ανοίγει τις μπάμπουσκες που κρύβει μέσα του.

Όταν ο Δήμαρχος Αθηναίων αναγνώρισε ότι είναι πρόβλημα επί των ημερών του η καθαριότητα στην Αθήνα, οι ψηφοφόροι (του) κατάλαβαν που έμπλεξαν με την επιλογή τους! Κι αν ήταν μόνο αυτό, ένας ψύχραιμος που τα μάτια του…είδαν πολλά στην πολιτική, θα προσπερνούσε λέγοντας «ατυχείς επιλογές συμβαίνουν στη ζωή». 

Όμως, ο Χάρης Δούκας αποδεικνύεται μια ωραία «περίπτωση», όσο ανοίγει τις μπάμπουσκες που κρύβει μέσα του.

Άλλο να το υποθέτεις, εντελώς διαφορετικό να το επιβεβαιώνει ο ίδιος. Η Αθήνα παραδέχθηκε αντιμετωπίζει πρόβλημα με την αποκομιδή σκουπιδιών. Χρειάζεται, είπε, επιπλέον προσωπικό αλλά δεν μπορεί να προσλάβει. Ούτε και στον ιδιωτικό τομέα θέλει να αναθέσει τη δουλειά, είναι αντίθετος! 

Τη συγκεκριμένη ιδεολογική απόχρωση, της απέχθειας προς τον ιδιωτικό τομέα, την εξυπηρετούν το ΚΚΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ό,τι παραπέρα υπάρχει στην Ακροαριστερά…

Γράφει ο Άρης Πορτοσάλτε στο Liberl.gr

Ο Χάρης Δούκας κρύβει μέσα του έναν ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Σωστά τον υπερψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑίοι κι οι διαφωνούντες με το σταθμό Μετρό στα Εξάρχεια. Ένας από εκείνους είναι, αλλά στο μεταξύ υποδύεται τον ΠΑΣΟΚο. Με τον Δούκα την πάτησαν και πολλοί άλλοι, εξ’ αιτίας της αντιπάθειας τους προς τον Μπακογιάννη. Ας πρόσεχαν, λέει ο θυμόσοφος λαός.

Ας δούμε το πρόβλημα. Τι γίνεται, με το σκουπιδαριό, στην τουριστική Αθήνα; Ο Δήμαρχος ομολογεί πως βρίσκεται σε αδιέξοδο, μένει άπραγος, και καμαρώνει ως ιδεολόγος. Η Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, γνωστή με το αρκτικόλεξο ΣΔΙΤ είναι μια πρακτική που ασπάζεται κι εφαρμόζει ακόμη και το ΠΑΣΟΚ, πρόεδρος του οποίου θα διεκδικήσει να είναι ο κατά τ’ άλλα (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) Δούκας. Οι συμφωνίες ΣΔΙΤ έχουν βγάλει από τη δύσκολη θέση και έχουν επιλύσει θέματα του κράτους.

Αντιτίθενται σε προγράμματα συνεργασίας και ανάθεσης έργου σε ιδιώτες μόνο οι ιδεοληπτικοί. Και ο Δούκας, όταν δηλώνει ότι σαν…μηχανικός (κι όχι ως μηχανικός) έχει μπουρδουκλωθεί με τα σκουπίδια, φαντάσου τι θα πάθει εάν, λέμε, εκλεγεί και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Θα μπορεί πρόεδρος με την ιδεοληψία εναντίον του ιδιωτικού τομέα να ασκήσει πολιτική; Προσπαθώ να φανταστώ τους «μετανοημένους» αρνητές του Ανδρουλάκη, όπως και αντιστοίχως του Μπακογιάννη στο Δήμο Αθηναίων…

Αδυνατώ, για να προχωρήσω παρακάτω, πως με τις αντιλήψεις αυτές ο Δούκας μπορεί να έχει πολιτικές φιλοδοξίες υψηλού επιπέδου. Για τον εαυτό του ο καθένας, θα πεις, δικαιούται να πιστεύει ό,τι επιθυμεί. Ο Δούκας πιθανώς να υποκρίνεται, υπολογίζοντας σε ψηφοφόρους ΣΥΡΙΖΑ, κάποτε του ΠΑΣΟΚ, τους οποίους επιδιώκει να «επαναπατρίσει». Ο τακτικισμός του τον εκθέτει απέναντι σε όλους όσοι αναζητούν μια σοβαρή εναλλακτική προς τον Μητσοτάκη.

Έως τότε έχει να διανύσει πολύ δρόμο. Προέχει η διαχείριση των σκουπιδιών στην Αθήνα. Η δημαρχία Μπακογιάννη, μπορεί να αποδείχθηκε ανεπιτυχής στο έργο της Πανεπιστημίου, ως προς την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου, όμως κρίνεται απολύτως επιτυχής στα καθημερινά ζητήματα, όπως καθαριότητα, φωτισμός, φροντίδα στις παιδικές χαρές, πράσινου χώρου κλπ.

Μόλις επτά μήνες στη διοίκηση του Δήμου Αθηναίων ο Χάρης Δούκας αναδεικνύει την αδυναμία του στην εκτέλεση των καθηκόντων του. Η ανεπάρκειά του φανερή. Δεν έχει ανακοινώσει ούτε…μισή πρόθεση σχετικά με όσα θα ήθελε να κάνει και σπεύδει να μεταπηδήσει στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Μισές δουλειές στον Δήμο Αθηναίων, άλλες μισές στο ΠΑΣΟΚ!

Κυρίως η δηλωμένη αποστροφή του προς τον ιδιωτικό τομέα τον σπρώχνει στο πεδίο του γραφικού περιθωρίου.

Εκεί όπου καταφεύγουν, όσοι αγωνιούν με το ενδεχόμενο να αλλάξει η ταυτότητα της γειτονιάς τους, εάν κατασκευαστεί σταθμός Μετρό…

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ