TopWoman η Κρίστεν Φόκνερ - Η 31χρονη αθλήτρια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην ποδηλασία - «Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα» (φωτό-βίντεο)

Πως εξελίχθηκε η πορεία της κι έφτασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Αμερικανίδα Κρίστεν Φόκνερ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία γυναικών του αγώνα δρόμου ποδηλασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Η 31χρονη αθλήτρια ολοκλήρωσε τη διαδρομή των 158 χιλιομέτρων σε 3 ώρες, 59 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα, επικρατώντας με διαφορά 58 δευτερολέπτων από την Ολλανδή Μαριάνε Φος (Ολυμπιονίκης του Λονδίνου) και την Βελγίδα Λότε Κοπέτσκι (παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2023), οι οποίες κατετάγησαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

«Ακόμα χρειαζόμουν αυτήν την δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους που ήταν τόσο μεγάλο μέρος της ζωής μου», είπε η Ολυμπιονίκης στο NBC News σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Η πορεία της που την οδήγησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Έπειτα από την παραίτηση της Τέιλορ Κνιμπ στον αγώνα δρόμου, η Faulkner κλήθηκε στην Ομάδα των ΗΠΑ στις αρχές Ιουλίου.

«Αυτό είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα», είπε στους δημοσιογράφους μετά τον αγώνα. «Ακόμα κοιτάζω την πινακίδα της γραμμής τερματισμού και αναρωτιέμαι πώς βρέθηκε το όνομά μου εκεί».

Η Faulkner εγγράφηκε σε μια ομάδα για γυναικεία ποδηλασία στο Central Park της Νέας Υόρκης και μέχρι το 2020, αγωνιζόταν για την Team TIBCO-Silicon Valley Bank, τότε τη μακροβιότερη επαγγελματική γυναικεία ομάδα ποδηλασίας στη Βόρεια Αμερική.

Στις αρχές του 2021 εγκατέλειψε το επιχειρηματικό κεφάλαιο για να δεσμευτεί στο άθλημα με πλήρη απασχόληση - μια κίνηση που υπέθεσε ότι θα ήταν μια σύντομη παράκαμψη από την καριέρα της.

Ωστόσο, η Faulkner έχει αναπτύξει ένα ακόμη βαθύτερο πάθος για το άθλημα: την ανταγωνιστικότητα, τη συντροφικότητα με τους συμπαίκτες της, ακόμη και τη συνεχή προπόνηση. Η Faulkner, η οποία τώρα ζει στο Σαν Φρανσίσκο, οδηγεί περίπου 50 μίλια την ημέρα.

«Έμαθα πώς να υπολογίζω και να αξιολογώ τους κινδύνους», είπε στο Associated Press.

«Σε έναν αγώνα παίρνω μαζί μου αυτή τη νοοτροπία: Ποια είναι η αναλογία κινδύνου-ανταμοιβής; Γνωρίζοντας πότε πρέπει να κάνω all in».

Πέρυσι, χτυπήθηκε από ένα αυτοκίνητο ενώ βρισκόταν σε προπόνηση στην Καλιφόρνια και έσπασε το κόκκαλό στην κνήμη της, ένας τραυματισμός που φοβόταν ότι θα έβαζε τέλος στην ποδηλατική της καριέρα, Έκανε ένα διάλειμμα για περίπου τρεις μήνες.

Η κατάκτηση του χρυσού, αν και απροσδόκητη, είναι ένα παιδικό όνειρο που εκπληρώθηκε για την ίδια, η οποία έχει πει ότι ήθελε να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες από τότε που παρακολουθούσε τους Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000.

Στόχος της είναι το δεύτερο μετάλλιό της στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε ομαδικό αγώνα, όπου θα αγωνιστεί σε μια πίστα με τρεις από τους συμπαίκτες της ενάντια σε ποδηλάτες από άλλες χώρες.

Διαβάστε ακόμη: Παρίσι 2024: Η Κατερίνα Στεφανίδη διεκδικεί μετάλλιο στο επί κοντώ – Το βράδυ η απονομή στον Τεντόγλου - Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών (βίντεο)

Διαβάστε ακόμη: Μίλτος Τεντόγλου: «Ήθελα το κάτι παραπάνω, για να το ευχαριστηθώ» - Τι του είπε ο προπονητής του - Οι πρώτες δηλώσεις του «χρυσού» Ολυμπιονίκη (βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ