Υποψήφια "Μις Αφρική": Εκτός καλλιστείων η 23χρονη Chidmma - Κατηγόρησαν τη μητέρα της ότι έκλεψε την ταυτότητα μιας Νοτιοαφρικανής

Διεξάγεται έρευνα 

Με αφορμή πλήθος ξενοφοβικών σχολίων που δέχτηκε η υποψήφια "Μις Αφρική" αποφάσισε να αποσυρθεί από τα καλλιστεία.

Ο λόγος για την Chidmma Adetshina με καταγωγή από τη Νιγηρία.

«Έπειτα από βαθιά σκέψη, πήρα τη δύσκολη απόφαση να αποσυρθώ από τον διαγωνισμό για το καλό και την ασφάλεια της οικογένειάς μου, όπως και για το δικό μου καλό και την ασφάλειά μου», ανακοίνωσε σε ανάρτησή της στο Instagram.

Η Chidmma είναι 23 ετών, φοιτήτρια της Νομικής.

Γεννημένη στο Σοβέτο από μητέρα Νοτιοαφρικανή με καταγωγή από τη Μοζαμβίκη και πατέρα Νιγηριανό, είχε προκριθεί τον Ιούλιο στον τελικό του διαγωνισμού ομορφιάς της χώρας της, ο οποίος αναμένεται να διεξαχθεί αύριο, Σάββατο (10/8).

Ωστόσο, λόγω της εθνικότητας της διεξήχθη μία έρευνα (έπειτα από αίτημα που κατέθεσαν οι διοργανωτές) που προκάλεσε σάλο αντιδράσεων.

Την απόφαση να μη συμμετάσχει στον διαγωνισμό την πήρε δύο ημέρες αφότου το υπουργείο Εσωτερικών της Ν. Αφρικής κατηγόρησε τη μητέρα της για απάτη και για κλοπή ταυτότητας και έπειτα από εβδομάδες επιθέσεων και σχολίων σχετικά με την εθνικότητά της από πολιτικά πρόσωπα, διάσημους ή και απλούς χρήστες του διαδικτύου.

Χθες, ο υπουργός Εσωτερικών Λέον Σράιμπερ επιβεβαίωσε ότι η έρευνα αποκάλυψε στοιχεία, βάσει των οποίων η μητέρα της 23χρονης ενδέχεται να έκλεψε την ταυτότητα μιας Νοτιοαφρικανής.

Το υπουργείο διευκρίνισε ότι έχει ζητήσει τη συνδρομή νομικών για να μάθει ποιες είναι οι συνέπειες αυτής της φερόμενης απάτης στην εθνικότητα της Chidmma Adetshina, η οποία ήταν μωρό την εποχή των γεγονότων που υποτίθεται διαδραματίστηκαν.

Πέραν από αρνητικά υπήρχαν κι εκατοντάδες μηνύματα που στήριξαν την φοιτήτρια, αλλά ο αποκλεισμός της από τα καλλιστεία ήταν μονόδρομος.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ