Carrera – η ιστορία πίσω από τη μάρκα γυαλιών ηλίου

Ας μάθουμε περισσότερα για την παγκοσμίως γνωστή μάρκα!

Η Carrera έχει μεταφορικά και κυριολεκτικά αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο. Καμία άλλη μάρκα δεν μπορεί να μιμηθεί τη σχεδίαση, την καινοτομία και τη διαχρονικά αποδεδειγμένη άψογη φήμη του Αυστριακού κατασκευαστή, που έχει ήδη γίνει έμβλημα ποιότητας και κλάσης. Ποια είναι όμως η ιστορία πίσω από τα μάρκα γυαλια ηλιου ανδρικα Carrera; Ας βουτήξουμε στα βάθη του χρόνου και ας μάθουμε περισσότερα για την παγκοσμίως γνωστή μάρκα!

Ακολουθούν μερικά σημεία από την ιστορία της:

-1956: ίδρυση της μάρκας στην Αυστρία.
-1964: εισαγωγή του επαναστατικού υλικού Optyl.
-Δεκαετία 1970: επέκταση της παραγωγής σε αθλητικά αξεσουάρ και κράνη σκι.
-1996: εξαγορά από τον Όμιλο Safilo, δίνοντας νέα ώθηση στη μάρκα.
 


Η αρχή της Carrera

 

Το 1956, στην Αυστρία, ένας άντρας με το όνομα Wilhelm Anger αποφάσισε να ιδρύσει τη δική του εταιρεία γυαλιών, Wilhelm Anger Werker. Ωστόσο, αργότερα το μετονόμασε σε Carrera, εμπνευσμένο από έναν από τους πιο επικίνδυνους αγώνες αυτοκινήτων στον κόσμο, την Carrera Panamericana. Κάτω από αυτό το εμπορικό σήμα, η Anger παρουσιάζει την επαναστατική τεχνολογία Optyl – το υλικό που θέτει νέα πρότυπα στον κλάδο.

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί διάσημοι άνθρωποι επέλεξαν αυτή τη μάρκα - όλοι κατάλαβαν γρήγορα την αξία της μάρκας. Η Carrera έχει γίνει σύμβολο της αδρεναλίνης, του πάθους για τους αγώνες και της επιθυμίας να ξεπεράσεις τα όρια. Αργότερα το 1970, ο κατασκευαστής συνέχισε να κατακτά τον κόσμο του αθλητισμού, μπαίνοντας αυτή τη φορά στον χώρο των χειμερινών σπορ με γυαλιά και κράνη σκι, παρέχοντας στους αθλητές πρωτοφανή προστασία. Έχουν γίνει επίσης πραγματικό style icon! Όχι όμως μόνο στους αθλητές, αλλά και στους απλούς ανθρώπους και στους ερασιτέχνες σκιέρ.

 

Η συνεργασία με την Porsche Design



Η Carrera δεν σταματά ποτέ να εξελίσσεται σε όλη την ιστορία της. Χτίζοντας καλή φήμη στον κόσμο του αθλητισμού, το 1976 άρχισε επίσης να συνεργάζεται με την Porsche Design. Μαζί δημιουργούν παγκοσμίου φήμης εμβληματικά μοντέλα όπως η Porsche Design 5620 με τη μοντέρνα και πρωτοποριακή σχεδίασή τους.

Τα γυαλιά ηλίου Porsche Design by Carrera διαθέτουν εναλλάξιμους φακούς σε διαφορετικά χρώματα, γεγονός που τα έχει κάνει πολύ δημοφιλή στους πελάτες. Ένα άλλο δημοφιλές μοντέλο είναι το Porsche Design 5622 με πολύ ελαφριά γυαλιά, αλλά με υψηλή προστασία από τις βλαβερές επιπτώσεις του ηλιακού φωτός στα μάτια. Τα μοντέλα είναι άνετα και κομψά και κάθε πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από μέταλλο υψηλής ποιότητας. Σε συνδυασμό με το λογότυπο της Porsche, αυτά τα γυαλιά ηλίου αποπνέουν κορυφαία ποιότητα και κάνουν άμεση εντύπωση στους ανθρώπους.

Η Carrera συνέχισε να καινοτομεί κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1980 και του 1990, εισάγοντας νέα σχέδια που έγιναν γρήγορα επιτυχίες. Αναμφίβολα, η μάρκα είναι συνώνυμο της ποιότητας, του στυλ και της καινοτομίας. Συνδυάζει τον κόσμο των αγώνων με τη μόδα και τα μοντέλα του δεν είναι απλώς κομψά και μοντέρνα, είναι κορυφαίας ποιότητας με εξαιρετικά χαρακτηριστικά και υψηλό βαθμό προστασίας.

 

Καρέρα σήμερα
 

Σήμερα, η μάρκα συνεχίζει να είναι η επιλογή πολλών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο – αθλητών, διασημοτήτων και γενικά οποιουδήποτε αναζητά γυαλιά ηλίου υψηλής ποιότητας. Όποιος έχει φορέσει Carrera γνωρίζει τη μοναδική ποιότητα και τον κομψό σχεδιασμό τους. Με τα χρόνια, η μάρκα έχει επενδύσει σε καινοτομίες που θέτουν νέους κανόνες στον κλάδο.

Ο Καρέρα έμεινε πιστός στον εαυτό του από την αρχή μέχρι σήμερα. Η μάρκα είναι σύμβολο στυλ, τάξης και πολυτέλειας και φοριέται από πολλές διασημότητες σε όλο τον κόσμο. Τα μοντέλα - τόσο ανδρικά όσο και γυναικεία - είναι γυαλισμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια και σίγουρα απευθύνονται ακόμα και στους πιο επικριτικούς άνδρες και γυναίκες. Τα σύγχρονα προϊόντα της αυστριακής φίρμας θα τα βρείτε σε πολλά καταστήματα οπτικών και online στη βουλγαρική αγορά, γι' αυτό επιλέξτε το πιο κατάλληλο για εσάς και εμπιστευτείτε την Carrera!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ