Ερευνα: Θα υπήρχαν ταξίδια χωρίς τις γυναίκες; Προτεραιότητα σε ποσοστό 40% υψηλότερο από τους άνδρες

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον στα ταξίδια φαίνεται πως δείχνουν οι γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες.

Αυτό αναδεικνύει έρευνα που διεξήχθη από την Global Rescue, στην οποία συμμετείχαν περίπου 1.100 άνδρες και γυναίκες, που είναι πρώην ή νυν μέλη του Global Rescue. Η Global Rescue είναι αμερικανική εταιρία παροχής ιατρικής περίθαλψης, ασφάλειας, διαχείρισης ταξιδιωτικών κινδύνων και κρίσεων. Περισσότερα από ένα εκατομμύριο μέλη την  εμπιστεύονται για να τους μεταφέρει σπίτι με ασφάλεια όταν συμβεί το απροσδόκητο στο ταξίδι τους.

Η έρευνα, λοιπόν, αποκάλυψε ότι το 77% των γυναικών εκτιμούν τις ταξιδιωτικές εμπειρίες περισσότερο από τα υλικά αγαθά, έναντι 55% των ανδρών.

Επίσης, εντόπισε κάποιες άλλες διαφορές στον τρόπο με τον οποίο επιλέγουν τα ταξίδια τα δύο φύλα: το 37 τοις εκατό των γυναικών δίνουν προτεραιότητα στο τοπίο όταν επιλέγουν έναν προορισμό, ενώ το ίδιο ποσοστό ανδρών προτιμούν να επιλέγουν προορισμούς με βάση τις ταξιδιωτικές δραστηριότητες περιπέτειας.

Πάντως, και τα δύο φύλα δίνουν έμφαση στις εμπειρίες, που παρέχουν ευκαιρίες για εξερεύνηση και προσωπική ανάπτυξη, δημιουργώντας αναμνήσεις αντί για συλλογή αναμνηστικών.

Γενικά, οι γυναίκες "κουμαντάρουν" τα ταξίδια: αυτές κυρίως αποφασίζουν τον προγραμματισμό ταξιδιών για τις ίδιες, τις οικογένειές τους και τους φίλους τους. Η Global Rescue προβλέπει ότι η δύναμη των γυναικών στον ταξιδιωτικό κλάδο θα αυξηθεί στο μέλλον.

«Μελέτες δείχνουν ότι οι γυναίκες μπορούν να δίνουν προτεραιότητα στην ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής περισσότερο από τους άνδρες», δήλωσε η Stephanie Diamond, Αντιπρόεδρος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού της Global Rescue.

Επιπλέον, όπως είπε, η Nielsen προβλέπει ότι οι γυναίκες θα ελέγχουν το 75% του συνόλου των οικιακών δαπανών έως το 2028, κάτι που θα προσδώσει μεγαλύτερη προτεραιότητα στις ταξιδιωτικές εμπειρίες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ