Tomiko Itooka, 116 ετών: Αυτή είναι τώρα η νέα γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο - Ποια διαδέχθηκε (φωτό-βίντεο)

Πέρασε στην πρώτη θέση σύμφωνα με το Γκίνες

Η Tomiko Itooka, μια Γιαπωνέζα, έγινε ο γηραιότερος εν ζωή άνθρωπος στον κόσμο σε ηλικία 116 ετών, μετά τον θάνατο της 117χρονης Maria Branyas, σύμφωνα με τα World Records Guinness.

Η ηλικία και η ημερομηνία γέννησής της - 23 Μαΐου 1908 - επιβεβαιώθηκαν από την Gerontology Research Group, η οποία επικυρώνει στοιχεία ατόμων που πιστεύεται ότι είναι 110 ετών και άνω, και την τοποθετεί στην κορυφή της Παγκόσμιας Κατάταξης Υπεραιωνόβιων.


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.


Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Associated Press (AP) (@apnews)

 «Σας ευχαριστώ», δήλωσε η ίδια απλά και λιτά όταν της ανακοίνωσαν την "νέα" της ιδιότητα.

Μάλιστα, πριν μερικούς μήνες γιόρτασε τα γενέθλια της , λαμβάνοντας λουλούδια, μια τούρτα και μια κάρτα από τον δήμαρχο.

Αυτή τη στιγμή ζει σε οίκο ευγηρίας στην Ashiya.

Κάθε πρωί, πίνει ένα δημοφιλές ρόφημα με γεύση γιαούρτι που ονομάζεται Calpis. Το αγαπημένο της φαγητό είναι οι μπανάνες.

Γεννημένη στην Οσάκα, η Ιτούκα ήταν παίκτρια βόλεϊ στο λύκειο. Παντρεύτηκε στα 20 και απέκτησε δύο κόρες και δύο γιους, σύμφωνα με το Γκίνες.

Η Ιτούκα διηύθυνε το γραφείο του εργοστασίου κλωστοϋφαντουργίας του συζύγου της κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Έζησε μόνη της στη Νάρα μετά τον θάνατο του συζύγου της το 1979, πριν μπει στο γηροκομείο. Ανέβηκε δύο φορές στο όρος Οντάκε ύψους 3.067 μέτρων και απολάμβανε μεγάλες πεζοπορίες ακόμη και όταν έγινε 100 ετών.

Διαβάστε ακόμη: Πέθανε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο: Η Ισπανίδα Μαρία Μορέρα ήταν 117 ετών - Επέζησε από επιδημία πανώλης & δύο παγκόσμιους πολέμους (φωτό-βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ