Καιρός: Η «Ψυχρή Λίμνη» θα φτάσει σε κορύφωση τις επόμενες ώρες – Που θα «χτυπήσουν» τα έντονα φαινόμενα (φωτό & βίντεο)

Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού.

Η «Ψυχρή Λίμνη» αναμένεται να φτάσει στην κορύφωσή της τις επόμενες ώρες.

Η κακοκαιρία συνεχίζεται προκαλώντας βροχές και ισχυρές καταιγίδες σε πολλές περιοχές. 

Ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα παραμείνουν πάνω από τη χώρα μας μέχρι και σήμερα Σάββατο (31-08-24) επηρεάζοντας κατά τόπους το μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).

Σύμφωνα με ανάρτηση του διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρή Κολυδά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται μέχρι αργά το απόγευμα σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, με επίκεντρο τα δυτικά, κεντρικά και νότια τμήματα του νομού), καθώς και στις Σποράδες, την Εύβοια και τοπικά στη Θεσσαλία, κυρίως στα ανατολικά της.

Ο ίδιος τονίζει ότι η ένταση των φαινομένων θα είναι ιδιαίτερα μεγάλη σε τοπικό επίπεδο, ειδικά στην Πελοπόννησο, όπου λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου εστάλη μήνυμα προειδοποίησης από το 112. «Στην Πελοπόννησο, από το μεσημέρι μέχρι και τις πρώτες βραδινές ώρες, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Να είστε προσεκτικοί κατά τη διάρκεια των φαινομένων», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 31-08-2024

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες έως αργά το απόγευμα στην Πελοπόννησο και τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια του νομού).

Επισημαίνεται ότι σε τοπικό επίπεδο η ραγδαιότητα των φαινομένων θα είναι μεγάλη, ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο.

Πρόσκαιρα ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν στις Σποράδες, την Εύβοια και τοπικά στη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά) και πιθανόν κατά τόπους στη Μακεδονία και στην Κρήτη.

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στην Στερεά και την Πελοπόννησο και θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Βελτίωση αναμένεται από αργά το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές.


Οι άνεμοι στη Θράκη και το Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 και στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στις περιοχές όπου θα εκδηλώνονται τα ισχυρά φαινόμενα, οι άνεμοι κατά τόπους θα είναι πολύ ισχυροί (μπουρίνια).

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει έως τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 01-09-2024

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Πιθανώς πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις Σποράδες, την Εύβοια, την Πελοπόννησο και την Κρήτη.


ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατά διαστήματα νεφώσεις έως το απόγευμα με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και το Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στις Κυκλαδες έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της στα κεντρικά και βόρεια όπου θα φτάσει τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου. Στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 29 με 31 βαθμούς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ