Αποφυλακίζεται ο ευρωβουλευτής, Φρέντης Μπελέρης - Το πρωτοδικείο της Αλβανίας έκανε δεκτό το αίτημά του (βίντεο)

Ο Φρέντης Μπελέρης έχει εκτίσει τα 2/3 της ποινή του και παρέμεινε για 16 μήνες στη φυλακή

Αποφυλακίζεται το απόγευμα, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντης Μπελέρης, με περιοριστικό όρο να διατηρεί τηλεφωνική επαφή με το αστυνομικό τμήμα. 

Δεκτό έκανε σήμερα το πρωτοδικείο του Φίερι στην Αλβανία το αίτημα του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Φρέντι Μπελέρη, να αποφυλακιστεί.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, ο οποίος παρέμεινε για 16 μήνες στη φυλακή, είχε καταθέσει το σχετικό αίτημα από τον περασμένο Ιούλιο όπως δικαιούται σύμφωνα με την αλβανική νομοθεσία αφού έχει εκτίσει τα 2/3 της ποινής του.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ παρότι η εισαγγελέας απέρριψε το αίτημα Μπελέρη, το δικαστήριο έκρινε ότι συντρέχουν λόγο για την αποφυλάκισή του με μόνο περιοριστικό όρο να επικοινωνεί κάποιες φορές τον μήνα με τις αστυνομικές αρχές δεδομένου ότι θα πρέπει να βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να ασκεί τα καθήκοντά του.

Μετά την απόφαση του πρωτοδικείου στο Φίερι, ο Φρέντι Μπελέρης μεταφέρθηκε για τα διαδικαστικά στη φυλακή και αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος περίπου στις 4 το απόγευμα.


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ