Δημήτρης Ευθυμάκης: Ο Μάριος Σαλμάς θα είναι ο πρώτος εκπρόσωπος στην Βουλή του κόμματος Φωνή Λογικής; Συκοφαντίες απαντά η πλευρά του βουλευτή της ΝΔ που διαγράφτηκε

Εφόσον δεν υφίσταται πλέον «πολιτικός» ΣΥΡΙΖΑ για αντιπολίτευση ουσίας, θα αναδυθεί ένας κλώνος του από τα σπλάχνα της ΝΔ, εξάλλου, μια χαρά τα πήγαινε η «λαϊκή καραμανλική Δεξιά» με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο εκείνος κυβερνούσε

Μαθαίνω ότι ο Μάριος Σαλμάς μάλλον θα είναι ο πρώτος εκπρόσωπος στην ελληνική Βουλή του κόμματος Φωνή Λογικής, που έχει αρχηγό την ευρωβουλευτίνα Αφροδίτη Λατινοπούλου. Κυκλοφορεί στα δημοσιογραφικά γραφεία αυτή η πληροφορία.

Κάποιοι συνεργάτες του Σαλμά απαντούν ότι διοχετεύτηκε από το Μέγαρο Μαξίμου για να τον συκοφαντήσουν. Δεν σπεύδουν πάντως να τη διαψεύσουν, αφήνουν τη (συκοφαντική) φήμη να αιωρείται. Γιατί; 

Οι «έντεκα», που υπέγραψαν την ερώτηση προς τον Χατζηδάκη για τα κόκκινα δάνεια, θα κάνουν και άλλες παρόμοιες κινήσεις το επόμενο διάστημα. Το λένε φόρα παρτίδα σε όποιον τους ρωτάει, ο Νικήτας Κακλαμάνης μάλιστα το λέει ευθέως και στα τηλεοπτικά πάνελ που είναι καλεσμένος

Γράφει ο Δημήτρης Ευθυμάκης στο Protagon.gr

«Θα έρθουν και άλλες ερωτήσεις» ανακοινώνει, προλέγοντας μάλιστα και την πολιτική θεματολογία τους. Το κόστος ζωής, το πρόβλημα της στέγης, ίσως και τα εθνικά ζητήματα, μόλις παρουσιαστεί κάποια αφορμή. 

Εφόσον δεν υφίσταται πλέον «πολιτικός» ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αντιπολίτευση ουσίας επί των λαϊκών προβλημάτων, θα αναδυθεί ένας κλώνος του μέσα από τα σπλάχνα της ΝΔ. Εξάλλου μια χαρά τα πήγαινε η «λαϊκή καραμανλική Δεξιά» με τον ΣΥΡΙΖΑ όταν εκείνος κυβερνούσε. 

Ικανό κομμάτι της είχε στελεχώσει τις τάξεις των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ένα άλλο συμβάδιζε απλώς ψυχικά μαζί τους με αντάλλαγμα την απόκρυψη από τον Τσίπρα των ευθυνών του Κώστα Καραμανλή στη χρεοκοπία της χώρας. 

Τώρα λοιπόν που ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται, τον αντικαθιστούν επάξια οι «έντεκα». Οι οποίοι είναι πλέον δέκα μετά τη διαγραφή Σαλμά, αλλά ενδεχομένως στην επόμενη ερώτηση ή κίνηση να γίνουν περισσότεροι ή η ομάδα να εμφανιστεί με κάποιους αναπληρωματικούς. Δόξα τω Θεώ, η δεξαμενή των δυσαρεστημένων επειδή δεν έγιναν υπουργοί είναι ευμεγέθης. 

Μόνο που οι «έντεκα» δεν θέλουν με τίποτα να δώσουν αφορμή στο Μαξίμου να ισχυριστεί ότι έχει απέναντί του (και εντός της ΚΟ της ΝΔ) μια φραξιονισμένη ομάδα με αρχηγό, ιεραρχία και σχέδιο πτώσης του Μητσοτάκη. 

Γι’ αυτό και παριστάνουν τους μεμονωμένους ανήσυχους για τη μοίρα των λαϊκών τάξεων της χώρας και για την απομάκρυνση του κόμματός τους από τις πατροπαράδοτες δεξιές αξίες του. Οι οποίοι «μεμονωμένοι» τυχαίως συνθέτουν τις αγωνίες τους σε κοινές και πολιτικά στοχευμένες πολιτικές παρεμβάσεις, δίχως να φταίνε που εξάγουν προς τους πολίτες μια εικόνα κρίσης και της ΝΔ, δίπλα στην κρίση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. 

Ως παλιά καραβάνα, μάλιστα, ο Κακλαμάνης φρόντισε μέχρι και να πάρει το μέρος του Μητσοτάκη για τη διαγραφή Σαλμά. «Εγώ είμαι υπέρ της διατύπωσης πολιτικών απόψεων, δεν κάνω ποτέ προσωπικές επιθέσεις» είπε στο Action 24. Είναι ο ορισμός του «να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω μέλι». Πρώτα κάνουν μαζί με τον Σαλμά κίνηση αμφισβήτησης της μισής οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και ύστερα λένε στον Μητσοτάκη «καλά του έκανες που τον έδιωξες». 

Μήπως άκουσαν και αυτοί τις φήμες ότι ο αιτωλοακαρνάνας γιατρός-βουλευτής πορεύεται προς Λατινοπούλου και τις πίστεψαν; Διότι δεν θέλουν βέβαια να εμφανιστούν ως χορηγοί του Βελόπουλου και της Λατινοπούλου, αυτοί το δικό τους κόμμα υποτίθεται ότι πάνε να διασώσουν από τους κακούς κεντρώους. Εκτός και αν εφεξής η αντάρτικη τακτική τους θα είναι η γνωστή «μια στο καρφί και μια στο πέταλο». Ποιος ξέρει, θα το διαπιστώσουμε σύντομα… 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ