7 χρόνια γάμου για τον πρίγκιπα Φίλιππο & την πριγκίπισσα Ντάνιτσα της Σερβίας - Το κρεμ μίνιμαλ νυφικό & οι υψηλοί καλεσμένοι (φωτό)

Από την Βασίλισσα Σοφία έως την Βικτώρια της Σουηδίας

Ακόμη ένα royal anniversary είναι γεγονός!

Αυτή τη φορά γιορτάζουμε τα 7 χρόνια γάμου του πρίγκιπα Φιλίππου και της πριγκίπισσας Ντάνιτσα της Σερβίας και φυσικά κάνουμε flashback στην υπέροχη τελετή και στους υψηλούς καλεσμένους!

Για πρώτη φορά από το 1923, έγινε γάμος μέλους βασιλικής οικογένειας στη Σερβία, τον Οκτώβριο του 2017, καθώς ο πρίγκιπας Φίλιππος παντρεύτηκε την αγαπημένη του, Ντάνιτσα Μαρίνκοβιτς.

Να πούμε ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος είναι γιος του πρίγκιπα Αλέξανδρου της Σερβίας και της πριγκίπισσας Maria da Glória της Ορλεάνης-Μπράγκανζα, Δούκισσας του Segorbe.

Η τελετή έγινε στο Βελιγράδι και πολλοί «γαλαζοαίματοι» είδαν τον πρίγκιπα και τη γραφίστρια να κάνουν το πρώτο βήμα της κοινής τους ζωής.

Η 30χρονη Ντάνιτσα Μαρίνκοβιτς, κόρη του Σέρβου καλλιτέχνη Τσίλε Μαρίνκοβιτς, επέλεξε ένα μίνιμαλ, αλλά κομψό κρεμ νυφικό της σχεδιάστριας, Roksanda Ilincic.

Μετά την τελετή, όταν το ζευγάρι βγήκε από τον ναό, παιδιά τους έραναν με ροδοπέταλα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, η Μαρίνκοβιτς έχει γεννηθεί στο Βελιγράδι, αλλά έχει γαλλική υπηκοότητα, ενώ σπούδασε στη Μεγάλη Βρετανία, όπως και ο πρίγκιπας Φίλιππος.

Ανάμεσα στους υψηλούς καλεσμένους ήταν: η Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, η πριγκίπισσα Βικτώρια της Σουηδίας (κουμπάρα), ο πρίγκιπας Guillaume και η πριγκίπισσα Sibilla του Λουξεμβούργου, η πριγκίπισσα Anne, δούκισσα της Καλαβρίας (νονά του πρίγκιπα Φιλίππου), οι ΑΒΥ πρίγκιπας Αλέξανδρος και πριγκίπισσα Αικατερίνη.

Μετά το γάμο ακολούθησε δεξίωση στο στο Λευκό Παλάτι.

"Η Ντανίτσα και εγώ σας ευχαριστούμε όλους που ήσασταν μαζί μας στην πιο όμορφη μέρα της ζωής μας μέχρι στιγμής. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μοιραζόμαστε μαζί σας τη χαρά αυτής της στιγμής. Ευχαριστούμε τους γονείς μας για την οργάνωση αυτής της υπέροχης γιορτής.", δήλωσε ο πρίγκιπας Φίλιππος μετά την τελετή.

Τα who is who του ζευγαριού

Ο Πρίγκιπας Philip γεννήθηκε στο Fairfax της Βιρτζίνια στις 15 Ιανουαρίου 1982.

Είναι ο δίδυμος αδελφός του Πρίγκιπα Alexander και ο δεύτερος στη σειρά του Θρόνου μετά τον Πρίγκιπα Peter.

Είναι ο γιος του Πρίγκιπα Αλέξανδρου και της Πριγκίπισσας Maria da Gloria της Ορλεάνης Bragança.

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος είναι ο εγγονός των ΑΜ Βασιλιά Πέτρου Β και Βασίλισσας Αλεξάνδρας.

Νονοί του είναι ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος της Ελλάδος και η Πριγκίπισσα Anne της Γαλλίας.

Η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Danica γεννήθηκε στο Βελιγράδι το 1986 και έζησε στο Παρίσι από το 1992.

Η Πριγκίπισσα Danica είναι η κόρη του κυρίου Milan Marinkovic-Cile, ενός διάσημου Σέρβου ζωγράφου και της κας Beba Marinkovic.

Έχει τελειώσει τις περισσότερες σπουδές της στο Παρίσι, όπου και αποφοίτησε στο γραφιστικό σχέδιο της Ακαδημίας Εφαρμοσμένων Τεχνών και Σλαβικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Παρίσι-Σορβόννη.

Στο Λονδίνο, η Πριγκίπισσα ολοκλήρωσε το Master της στο Graphic Design στο Chelsea College of Art and Design – Πανεπιστήμιο Τεχνών στο Λονδίνο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr