Η σπαρακτική έκκληση της Νεοζηλανδής μητέρας για την επιστροφή των 3ων παιδιών της – Τα έχει απαγάγει ο πατέρας τους (φωτό & βίντεο)

Τα τρία παιδιά, εντοπίστηκαν μετά από χρόνια, τυχαία από κυνηγούς.

Πριν από τρία χρόνια ξεκίνησε η φριχτή τραγωδία για την μια μητέρα από την Νέα Ζηλανδία.

Ο πατέρα απήγαγε τα 3 τους παιδιά και βρίσκονται κάπου στα δάση της Νέας Ζηλανδίας.

Η δυστυχισμένη μητέρα πιστεύει ότι η κόρη της προσπάθησε να στείλει ένα κρυφό μήνυμα κατά τη διάρκεια της πρόσφατης εμφάνισής τους στην ύπαιθρο και αυτό το δεδομένο αλλάζει πολλά.

Ο πατέρας, Τομ Φίλιπς και τα τρία του παιδιά, η 11χρονη Τζέιντα, ο 9χρονος Μάβερικ και η 8χρονη Έμπερ, εξαφανίστηκαν τον Δεκέμβριο του 2021, και θεωρείται ότι ζουν απομονωμένοι στην άγρια φύση.

Έχουν καταφέρει να αποφύγουν τις αρχές όλο αυτό το διάστημα.

Ωστόσο, ένα βίντεο ντοκουμέντο ήρθε στα φώτα της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα.

Κυνηγοί φαίνεται να εντόπισαν τον πατέρα με τα παιδιά και το κατέγραψαν σε βίντεο.

Το «μήνυμα» της μικρής Τζέιντα 

Οι κυνηγοί όταν τους αντίκρισαν νόμιζαν πως είναι λαθροκυνηγοί και τους φώναξαν, έτσι έλαβαν μια αναπάντεχη απάντηση από την Τζέιντα.

Ένας από τους κυνηγούς περιέγραψε τη συνάντηση λέγοντας πως τους φώναξε πως «Αυτή είναι ιδιωτική ιδιοκτησία», και εκείνη του απάντησε: «Ναι, το ξέρω… duh». Μετά ρώτησε: «Ξέρει κανείς ότι είστε εδώ;» και εκείνη απάντησε: «Όχι, μόνο εσείς».

Η συζήτηση αυτή έχει θορυβήσει τη μητέρα των παιδιών, Κάθριν, η οποία σε μια συγκλονιστική συνέντευξή της πιστεύει ότι η κόρη της προσπάθησε να στείλει ένα μήνυμα βοήθειας, χωρίς να το πει ανοιχτά.

«Είναι αυτό μια έκκληση για βοήθεια; Ήταν σαν να έλεγε: “Ξέρει κανείς ότι είμαστε εδώ; Έρχεται κανείς να μας βρει;”», είπε η μητέρα σε μια συνέντευξη στο Mata Reports. «Νομίζω πως προσπαθούσε να πει κάτι, αλλά δεν μπορούσε να το πει ανοιχτά, επειδή ο πατέρας της ήταν εκεί. Φοβόταν ότι αν έλεγε κάτι λάθος, θα είχε συνέπειες αργότερα», είπε.

Η έκκληση:

Στο βίντεο φαίνεται ότι τα παιδιά είναι ντυμένα με καμουφλαρισμένα ρούχα και τσάντες.

Ο πατέρας τους περπατούσε περίπου 10 μέτρα μπροστά από τα παιδιά, τα οποία ακολουθούσαν σε μια γραμμή πίσω του.

Αυτή ήταν η πρώτη καταγεγραμμένη εμφάνιση της οικογένειας από τότε που εξαφανίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2021.

«Ήταν ανακούφιση να τους δω, κρατούσαν τα πράγματά τους. Είναι η καλύτερη είδηση που θα μπορούσε να ελπίζει κάποιος», δήλωσε συγκινημένη η μητέρα τους.

Η μητέρα των τριών παιδιών είχε πει πως για πρώτη φορά εξαφανίστηκαν στις 11 Σεπτεμβρίου 2021, όμως επέστρεψαν 18 ημέρες αργότερα στη φάρμα της οικογένειας, λέγοντας ότι ζούσαν σε μια σκηνή σε πυκνή βλάστηση.

 «Δεν μπορώ να φανταστώ τι έχουν περάσει αυτά τα τρία χρόνια. Είναι απάνθρωπο», σχολίασε.

Να τονισετει ότι η μητέρα εξέφρασε την απογοήτευσή της για τον τρόπο που αντέδρασαν οι αρχές.

Παρόλο που το βίντεο παραδόθηκε στην αστυνομία την Πέμπτη, η ίδια δεν είχε επικοινωνία με τους αστυνομικούς μέχρι την επόμενη μέρα.

«Το σύστημα έχει αποτύχει απέναντι στα παιδιά μου από την αρχή», είπε οργισμένη. «Δεν θα έπρεπε να ζουν έτσι. Αξίζουν πολύ περισσότερα. Αξίζουν να έχουν φίλους, να παίζουν στο πάρκο και να τρώνε McDonald's», είπε.

Η Κάθριν έχει ακόμα δυο κόρες, αλλά παλεύει καθημερινά να διαχειριστεί τον πόνο της απώλειας. Παραδέχεται ότι αισθάνεται «χαμένη» χωρίς τα μικρότερα παιδιά της.

«Από τότε που έφυγαν, έχασα τον εαυτό μου. Δεν είμαι πια ο εαυτός μου. Ήταν όλος μου ο κόσμος», εξομολογήθηκε. «Αισθάνομαι ότι δεν πάλεψα αρκετά, δεν φώναξα όσο έπρεπε. Νιώθω ότι είναι δικό μου λάθος», είπε.

Η σχέση της με τον πατέρα

«Υποστηρίζοντας τον Τομ, είναι σαν να υποστηρίζεις την κακοποίηση των παιδιών, γιατί αυτό είναι», είπε. «Το μόνο που θέλω είναι τα μωρά μου πίσω. Κρατάω ακόμα τα ρούχα τους και τα χριστουγεννιάτικα δώρα τους από τη χρονιά που εξαφανίστηκαν. Δεν ξέρω καν πώς μοιάζουν τώρα» είπε.

Ο πατέρας είναι καταζητούμενος

Ο Τομ Φίλιπς, ο πατέρας που έχει απαγάγει τα 3 παιδιά του αναζητείται και για ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στο Te Kuiti τον Σεπτέμβριο του 2023. 

Φαίνεται σε ένα βίντεο να οδηγεί μια μοτοσικλέτα με έναν άλλο επιβάτη, που πιστεύεται ότι ήταν η κόρη του, Τζέιντα.

Διαβάστε ακόμα: Νέα Ζηλανδία: Πατέρας πήρε τα 3 παιδιά του & εξαφανίστηκε - Τον αναζητούν οι Αρχές από το 2021

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr