Πανευρωπαϊκό Στίβου: Στον τελικό του επί κοντώ προκρίθηκαν N. Κυριακοπούλου και K. Στεφανίδη!

Παρά τη μικρή λαχτάρα, με τη Νικόλ Κυριακοπούλου να περνάει με την τρίτη προσπάθεια τα 4.45μ., η πρεμιέρα του 22ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου της Ζυρίχης ήταν ιδανική για τα ελληνικά χρώματα.

http://rodosreport.gr/wp-content/uploads/2014/02/N%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%9B-%CE%9A%CE%A5%CE%A1%CE%99%CE%91%CE%9A%CE%9F%CE%A0%CE%9F%CE%A5%CE%9B%CE%9F%CE%A5.jpg

Και αυτό καθώς προκρίθηκαν στον τελικό του επι κοντώ και οι δυο αθλήτριές μας (Στεφανίδη, Κυριακοπούλου), ενώ η Γωγώ Κοκλώνη προκρίθηκε στα ημιτελικά των 100 μέτρων.

Στο επί κοντώ λοιπόν και ενώ το όριο για τον τελικό της Πέμπτης ήταν τα 4.50μ., ο προκριματικός ολοκληρώθηκε στα 4.45μ. Με 13 κοπέλλες (από τις 29 που ξεκίνησαν) να περνούν αυτό το ύψος και μαζί στον τελικό.

Η αθλήτρια με την κορυφαία επίδοση φέτος στην Ευρώπη και η «χάλκινη» πριν δύο χρόνια στη διοργάνωση του Ελσίνκι Κατερίνα Στεφανίδη, ξεπέρασε τα 4,45 μ., με τη δεύτερη προσπάθεια ενώ η Νικόλ Κυριακοπούλου μπήκε στον τελικό ως 13η και ως η μοναδική από τις αθλήτριες που είχαν απομείνει εκτός δωδεκάδας, που πέρασε με την 3η προσπάθεια τα 4.45μ.

Η Στεφανίδη ξεκίνησε τον αγώνα της στα 4,35 μ., ύψος που ξεπέρασε με την πρώτη προσπάθεια κι έπειτα έκανε δύο άλματα στα 4,45 μέτρα. Στα 4,35 μ., δίχως απώλειες, ξεκίνησε τον αγώνα της και η Κυριακοπούλου. Η διαδικασία του προκριματικού δεν επιφύλασσε εκπλήξεις, καθώς στο σύνολο τους τα φαβορί πέρασαν στον τελικό.

Οι αθλήτριες που προκρίθηκαν: Χινγκστς (Γερμανία) 4,45 μ., Σβομπόντοβα (Τσεχία) 4,45 μ., Νικάνεν (Φινλανδία) 4,45 μ., Κράσοβα (Ρωσία) 4,45 μ., Μπένγκστον (Σουηδία) 4,45 μ., Ρίζιχ (Γερμανία) 4,45 μ., Στεφανίδη (ΕΛΛΑΔΑ) 4,45 μ., Γκρούνμπεργκ (Αυστρία) 4,45 μ., Σιντόροβα (Ρωσία) 4,45 μ., Λουτκόβσκαγια (Ρωσία) 4,45 μ., Σούτετς (Σλοβενία) 4,45 μ., Λότουτ (Γαλλία) 4,45 μ., Κυριακοπούλου (ΕΛΛΑΔΑ) 4,45 μ.


ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΜΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΚΟΚΛΩΝΗ

Στην τέταρτή συμμετοχή της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η 33χρονη Γεωργία Κοκλώνη δε δυσκολεύτηκε να προκριθεί στον ημιτελικό των 100 μέτρων, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης.

Η έμπειρη αθλήτρια κατέλαβε την πέμπτη θέση στην τέταρτη και γρηγορότερη σειρά από τις συνολικά πέντε που έγιναν, με 11.46. Η αθλήτρια του Δημήτρη Φιλίνδρα έφυγε καλά στα πρώτα μέτρα όμως έχασε έδαφος μετά τα 60 μ., που όμως δεν της στοίχισε την πρόκριση. Η Κοκλώνη, προκρίθηκε στον ημιτελικό της Τετάρτης με την δεύτερη καλύτερη επίδοση, από τις αθλήτριες που προκρίθηκαν με χρόνο.

Η Μαρία Γάτου μπορεί να κάθισε στο βατήρα για την εκκίνηση της πρώτης προκριματικής σειράς, όμως, δεν κατάφερε να διανύσει περισσότερα από 30 μ. και εγκατέλειψε τον αγώνα της, λόγω του προβλήματος στο μετατάρσιο, το οποίο εμφανίστηκε στις τελευταίες προπονήσεις επί ελληνικού εδάφους. Τις επόμενες μέρες θα αξιολογηθεί αν η αθλήτρια θα είναι σε θέση να πάρει μέρος στα προκριματικά της 4Χ100 μέτρα.

Στον προκριματικό των 100 μ. συμμετείχε και η Κύπρια Ραμμόνα Παπαιωάννου, που ήταν έκτη στη σειρά της με 11.64.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ