Eurogroup Countdown: Κατ' αρχήν συμφωνία ΕΕ - ΔΝΤ: Χρέος στο 124% το 2020

Οι υπουργοί της Ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συμφώνησαν ότι το ελληνικό χρέος θα πρέπει να περισταλεί στο 124% του ΑΕΠ το 2020, μέσω ενός πακέτου έξτρα μέτρων περικοπής του, τα οποία θα συμποσούνται σε τουλάχιστον 20 μονάδες του ΑΕΠ. A Greek flag flutters in front of the moon in Athens November 26, 2012. REUTERS/Yorgos Karahalis

Οι υπουργοί της Ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συμφώνησαν ότι το ελληνικό χρέος θα πρέπει να περισταλεί στο 124% του ΑΕΠ το 2020, μέσω ενός πακέτου έξτρα μέτρων περικοπής του, τα οποία θα συμποσούνται σε τουλάχιστον 20 μονάδες του ΑΕΠ.

A Greek flag flutters in front of the moon in Athens November 26, 2012.
REUTERS/Yorgos Karahalis

Την πληροφορία μετέδωσε πρώτο, επικαλούμενο κοινοτική πηγή, το πρακτορείο Reuters, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

«Η συζήτηση πηγαίνει πολύ αργά, έχουμε όμως την Ανάλυση της Βιωσιμότητας του Χρέους και τη Χρηματοδότηση. Καλύψαμε το χρηματοδοτικό κενό έως το τέλος του προγράμματος το 2014. Το DSA (σσ: Ανάλυση Βιωσιμότητας Χρέους) δείχνει 124 τοις εκατό το 2020», δήλωσε αξιωματούχος προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες για τις λεπτομέρειες των μέτρων που θα περικόψουν περαιτέρω το χρέος βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η κοινή ανακοίνωση του Eurogroup είναι στο στάδιο της προετοιμασίας, δήλωσαν πηγές του συμβουλίου στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ