Επειγόντως και με απόλυτη διαφάνεια να διοχετεύσουν οι τράπεζες τα χρήματα στην αγορά

Η δήλωση του Παντελή Οικονόμου μετά την προέγκριση καταβολής δόσης του δανείου προς την Ελλάδα






















ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΤΕΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  Η χθεσινή προέγκριση εκταμίευσης της δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, από τη ζώνη του ΕΥΡΩ (με την θεσμική πια σύμπραξη του ΔΝΤ), μπορεί να οδηγήσει, τελικά, στην ενίσχυση της ρευστότητας που, πράγματι, έχει ανάγκη η οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα στην πατρίδα μας. Για να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο, είναι, βεβαίως, αναγκαίο να επιβεβαιωθεί, εκ νέου και οριστικά, η δέσμευση των τραπεζών να διοχετεύσουν την ρευστότητα που θα αντλήσουν στην αγορά. Επειγόντως και με απόλυτη διαφάνεια.

Θεωρώ πολύ πιο χρήσιμο από τις θριαμβολογίες και τις καταγγελίες ρουτίνας, κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αντίστοιχα, να κρατήσουμε στη μνήμη μας τις προχειρότητες και τις παλινωδίες - ρουτίνας και αυτές - που προηγήθηκαν της απόφασης του Eurogroup και σώρευσαν ακόμα περισσότερη οργή και ανασφάλεια. Σε κάθε έλληνα, σε κάθε ευρωπαίο, στα κράτη, στις αγορές.

Είναι ανάγκη να μπει τέλος σε αυτή την παρακμή! Η Ελλάδα μπορεί να παίξει ρόλο πολιτικού καταλύτη για την απαραίτητη αυτή αλλαγή. Μια καθαρή επιλογή της για πρωτογενή δημοσιονομικά πλεονάσματα τώρα και επιστροφή στις αγορές πριν το τέλος του 2014 μπορεί να σηματοδοτήσει δυνατά μια στροφή ευθύνης και ενεργητικότητας. Με άμεσες, θετικές συνέπειες:
-    Να δώσει κατεύθυνση στις αγορές.
-    Να ταρακουνήσει κύκλους του ευρωπαϊκού κατεστημένου που βουλιάζουν ακόμα στην αμεριμνησία.
-    Να επιβάλλει σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση στην Ελλάδα να δουλέψουν ρεαλιστικά σχέδια εξόδου από το μνημόνιο χωρίς χρεοκοπία.

Ο ελληνικός και όλοι οι λαοί στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο έχουν δικαίωμα σε αυτή την ανέλπιστη ελπίδα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ