Σαμαράς: ''Ενωμένοι θα τα καταφέρουμε''

Την βεβαιότητα ότι η επιτυχία έγκειται στην ενότητα, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, τον οποίο ενημερώνει αυτή την ώρα για τα αποτελέσματα του Eurogroup της Δευτέρας.

Την βεβαιότητα ότι η επιτυχία έγκειται στην ενότητα, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, τον οποίο ενημερώνει αυτή την ώρα για τα αποτελέσματα του Eurogroup της Δευτέρας.

Σαμαράς: Ενωμένοι θα τα καταφέρουμε

«Ηρθα να σας ενημερώσω για την πολύ καλή απόφαση του Eurogroup. Πήραμε μια ελπίδα» είπε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την είσοδό του στο Προεδρικό Μέγαρο. «Πήραμε μια ανάσα» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας

«Στο χέρι μας είναι να βγούμε από την κρίση. Με πρώτο εχθρό την ανεργία και πρώτο αναγκαίο σύμμαχο την ρευστότητα για να πετύχουμε την ανάπτυξη... για να αλλάξει η ψυχολογία. Θα τα καταφέρουμε ενωμένοι», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

«Είναι πολύ σημαντικό να τα καταφέρετε. Πρέπει να κάνετε βήματα προς την κοινωνική δικαιοσύνη για να ελαφρύνετε όσους, ως αχθοφόροι, τραβούν τα βάρη και πιστεύω ότι θα το πετύχετε», είπε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προς τον κ.Σαμαρά.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στις 11.00 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να ενημερώσει τον κ. Παπούλια για τις αποφάσεις στο Eurogroup της Δευτέρας.

Οκ.Σαμαράς, μιλώντας χθες στο υπουργικό συμβούλιο για τα θετικά αποτελέσματα της συνόδου του Εurogroup, προειδοποίησε ότι δεν γίνεται να μιλάμε για επιτυχία όταν είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα και κάλεσε όλους τους υπουργούς να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και να επιταχύνουν το έργο σε όλους τους τομείς.
Η κυβέρνηση στο εξωτερικο είναι πλεον αξιόπιστη και δεν θα επιστρέψουμε σε κανέναν να τραυματίσει την αξιοπιστία της είπε
ο κ.Σαμαράς, παρουσιάζοντας το τρίπτυχο των στόχων για το επόμενο διάστημα που περιλαμβάνει αυστηρη εποπτεία των προϋπολογισμών κάθε υπουργού με στόχο τα πρωτογενή πλεονάσματα, εφαρμογή των μέτρων που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή χωρίς καμία χαλαρωση και τη βοήθεια όλων στις αποκρατικοποιήσεις.
Στόχος είναι κάθε υπουργείο να παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα, καθώς, όπως είπε ο πρωθυπουργός, με το πλεόνασμα θα μπορούμε το 70% να το διαθέσουμε για διόρθωση αδικιών. Εθεσε ακόμη ως βασικό στόχο την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ