Απομακρύνθηκαν με επιτυχία τα σκουπίδια στο ΑΠΘ από εθελοντές - Έληξε και η κατάληψη με επέμβαση των ΜΑΤ και 11 συλλήψεις

Καθηγητές, φοιτητές, φοιτήτριες και εργαζόμενοι στο ΑΠΘ συμμετείχαν σε εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού του Ιδρύματος από συσσωρευτεί στο πανεπιστήμιο εξαιτίας της κινητοποίησης των εργαζόμενων στις εργολαβίες.

Στον καθαρισμό συμμετείχαν καθηγητές, φοιτητές και προσωπικό του πανεπιστημίου

Καθηγητές, φοιτητές, φοιτήτριες και εργαζόμενοι στο ΑΠΘ συμμετείχαν σε εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού του Ιδρύματος από συσσωρευτεί στο πανεπιστήμιο εξαιτίας της κινητοποίησης των εργαζόμενων στις εργολαβίες.

Ο πρύτανης του ιδρύματος Γιάννης Μυλόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία, αφού ενημερώνει ότι η εκστρατεία καθαρισμού ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ευχαριστεί όσους εθελοντικά συμμετείχαν, τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και τους εργαζόμενους στις εργολαβίες «γιατί σεβάστηκαν την προσπάθεια του Πανεπιστήμιου και με τη στάση τους αυτή συνέβαλαν στην επιτυχία της».

«Τους καλώ για μια ακόμη φορά να αναστείλουν άμεσα τις κινητοποιήσεις και να αποχωρήσουν από το κτίριο διοίκησης, για να επαναφέρουμε το ΑΠΘ σε τροχιά ομαλής λειτουργίας, που είναι η μόνη προϋπόθεση για την επίλυση και των δικών τους προβλημάτων» πρόσθεσε ο πρύτανης του ΑΠΘ.

Στο μεταξύ, το ΠΑΜΕ κατηγόρησε τον κ. Μυλόπουλο ότι έστησε απεργοσπαστικό μηχανισμό. «Το ΑΠΘ ΔΕΝ το καθάρισαν ούτε οι καθηγητές ούτε οι 'εθελοντές' φοιτητές. Το 'βρώμισαν' οι παράνομοι απεργοσπαστικοί μηχανισμοί της Πρυτανείας που εκβιάζει τους εργολαβικούς, των εργολάβων και του δημάρχου Μπουτάρη που συνέδραμε (επίσης παράνομα) στην αθλιότητα της απεργοσπασίας, ενώ δεν θέλει να καθαρίσει ούτε ένα δρόμο της πόλης», αναφέρει.

Στη συνέχεια, η Αστυνομία πραγματοποίησε επιχείρηση με εισαγγελική παρέμβαση, τα ξημερώματα της Παρασκευής στο κτίριο της διοίκησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να τερματιστεί η κατάληψη των εργολαβικών υπαλλήλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία προχώρησε σε 11 προσαγωγές.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ