Ο λαός κάπως το λέει, το παραχ...: Αλλοδαπή καρκινοπαθής χειρουργήθηκε φρουρούμενη!

Σάλο προκάλεσε η εντολή του διοικητή του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Αγιοι Ανάργυροι» να νοσηλευτεί φρουρούμενη από την Αστυνομία αλλοδαπή ασθενής, επειδή δεν διέθετε τα νόμιμα έγγραφα!

Σάλο προκάλεσε η εντολή του διοικητή του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Αγιοι Ανάργυροι» να νοσηλευτεί φρουρούμενη από την Αστυνομία αλλοδαπή ασθενής, επειδή δεν διέθετε τα νόμιμα έγγραφα!

Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη χθες, όταν μια ανασφάλιστη καρκινοπαθής αλβανικής καταγωγής χρειάστηκε να υποβληθεί σε σοβαρή ογκολογική επέμβαση. Κατά τον έλεγχο των στοιχείων της, διαπιστώθηκε ότι δεν διέθετε άδεια παραμονής ή ταυτότητα.

Η γυναίκα είχε διακομιστεί στους «Αγίους Αναργύρους» από το Νοσοκομείο «Μεταξά», προκειμένου να χειρουργηθεί. Επειδή είναι ανασφάλιστη, οι συγγενείς της πλήρωσαν από την τσέπη τους τα νοσήλια (πληροφορίες αναφέρουν ότι κατέβαλαν 10.000 ευρώ).

Ενημερώθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Δήμος Μπαρτζώκας, ο οποίος ειδοποίησε -με τη σειρά του- την Αστυνομία. Λίγη ώρα αργότερα έφτασαν στο νοσοκομείο αστυνομικοί, οι οποίοι παρέμειναν έξω από τον θάλαμο της ασθενούς και αποχώρησαν νωρίς το απόγευμα.

Πηγές από το υπουργείο Υγείας σχολίαζαν, χθες, ότι η ενέργεια του διοικητή ήταν νόμιμη, αλλά άφηναν να εννοηθεί ότι ήταν «τραβηγμένη». Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι το νοσοκομείο παρείχε πλήρη ιατρική φροντίδα στη γυναίκα.

Οπως ήταν αναμενόμενο, το περιστατικό προκάλεσε την έντονη αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τους (ΟΕΝΓΕ), κ. Δημήτρης Βαρνάβας, χαρακτήρισε εξωφρενική την ενέργεια της διοίκησης:

«Καταγγέλλουμε ως δείγμα ακραίας απανθρωπιάς και βαρβαρότητας την ενέργεια του διοικητή», αναφέρει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ. Οι γιατροί -σημειώνει- δεν πρόκειται να υπακούσουν σε εγκυκλίους, οι οποίες τους καλούν να γίνουν καταδότες και ανθρωποφύλακες:

«Τουναντίον, θα συνεχίσουμε να παρέχουμε ιατρική φροντίδα σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη, υπακούοντας στον όρκο του Ιπποκράτη και στην ιατρική δεοντολογία».

Σκληρή ήταν και η αντίδραση της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ). Το προεδρείο της χαρακτήρισε απαράδεκτο να καλείται η Αστυνομία και να συλλαμβάνει νοσηλευόμενη ασθενή και μάλιστα καρκινοπαθή βαρέως πάσχουσα, εκτός εάν διώκεται για σοβαρά ποινικά αδικήματα. Είναι δύο φορές απαράδεκτο -αναφέρει- η ενέργεια αυτή να γίνεται, μόνον επειδή ο συγκεκριμένος ασθενής είναι ανασφάλιστος.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ