Η Apple φεύγει Κίνα και μεταφέρει μέρος της παραγωγής στις ΗΠΑ ξανά

Στα πάτρια εδάφη θα βρεθεί ξανά η Apple, καθώς ετοιμάζεται να μεταφέρει ένα μέρος της παραγωγής υπολογιστών Mac στην Καλιφόρνια, όπου σχεδιάζονται

Στα πάτρια εδάφη θα βρεθεί ξανά η Apple, καθώς ετοιμάζεται να μεταφέρει ένα μέρος της παραγωγής υπολογιστών Mac στην Καλιφόρνια, όπου σχεδιάζονται

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τιμ Κουκ, σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg, αυτό θα συμβεί μέσα στο 2013, ενώ τόνισε πως η εταιρεία έχει υποχρέωση να δημιουργεί θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και θύμισε πως κάποια εξαρτήματα των iPhone και iPad κατασκευάζονται εκεί.

Οντας ιδιαίτερα αποκαλυπτικός, διευκρίνισε πως αρχικά θα πρόκειται απλά για συναρμολόγηση των προϊόντων, ωστόσο έχουν μεγαλύτερους στόχους και για τον λόγο αυτόν επενδύουν 100 εκατ. δολάρια.

Ο Κουκ αναφέρθηκε και στο καυτό θέμα σχετικά με τις συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια της Foxconn στην Κίνα, όπου συναρμολογείται ο μεγαλύτερος όγκος των προϊόντων της Apple, συνθήκες για τις οποίες είχε προκληθεί σωρεία αντιδράσεων.

Δήλωσε επίσης πως, από τον Οκτώβριο του 2011, όταν ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, η Apple τηρεί μεγαλύτερη διαφάνεια στις συνθήκες κατασκευής των προϊόντων της, δίνοντας περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους εργασίας στα εργοστάσια των προμηθευτών της.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ