Τι είπε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ για τη Μαργαρίτα και τη λίστα Λαγκάρντ

Το «Βήμα της Κυριακής» δημοσίευσε χθες τον πλήρη διάλογο που είχε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος και που κατά τον ίδιο, του αποκάλυψε το όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου στη λίστα Λαγκάρντ, πίσω από το όνομα που υπάρχει στη λίστα, αυτό της Μαρίας Παντελή.

Το «Βήμα της Κυριακής» δημοσίευσε χθες τον πλήρη διάλογο που είχε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος και που κατά τον ίδιο, του αποκάλυψε το όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου στη λίστα Λαγκάρντ, πίσω από το όνομα που υπάρχει στη λίστα, αυτό της Μαρίας Παντελή.

Ο κ. Στασινόπουλος είχε καταθέσει στον εισαγγελέα ότι σε σύσκεψη του ΣΔΟΕ για τη λίστα, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Συντονισμού Ελέγχων κ.Λέκκας, είπε ότι πίσω από τα 500 εκατομμύρια είναι η μητέρα του Γιώργου Παπανδρέου.

Η εφημερίδα δημοσίευσε ολόκληρο το επίμαχο σημείο της κατάθεσης του κ. Στασινόπουλου στον εισαγγελέα:

«Επέστρεψα στο γραφείο μου, συντάξαμε το διαβιβαστικό προς τον κ. Εισαγγελέα, τον επισκέφτηκα και πάλι στο γραφείο του όπου του παρέδωσα τα ανωτέρω (σ.σ. το στικάκι με τη λίστα). Από τις εφημερίδες και τα περιοδικά μάθαμε ότι υπήρχε μια λίστα Φαλτσιάνι. Ζήτησα προφορικά από τους διευθυντές του ΣΔΟΕ, κ.Λέκκα και κ.Παναγιωτόπουλο, τις πρώτες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου και λόγω του σχετικού θορύβου, να μου πουν αν γνωρίζουν κάτι για τη λίστα αυτή. Αυτοί με διαβεβαίωσαν ότι δεν γνωρίζουν.

Έπειτα από μερικές ημέρες όταν έγινε σύσκεψη με όλους τους διευθυντές και αναπληρωτές, επανέφερα το θέμα και όλοι μου απάντησαν ότι δεν γνωρίζουν. Κατά τη χτεσινή σύσκεψη όμως, που πάλι ρώτησα τους κυρίους διευθυντές αν γνωρίζουν κάτι, ο κ.Λέκκας, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Συντονισμού Ελέγχων της Κεντρικής Υπηρεσίας, στη συζήτηση που κάναμε μας είπε, παρουσία όλων των διευθυντών, ότι ακούγεται πως υπάρχει όνομα γυναίκας στη λίστα με 500 εκατομμύρια. Εγώ κάνοντας τον αφελή του είπα: «Δεν λες το όνομα, να μας φύγει η περιέργεια;» Τότε ο κ.Λέκκας ανέφερε το όνομα της κυρίας Μαργαρίτας Παπανδρέου. Άλλο τίποτε δεν έχω να προσθέσω».

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου, όσο και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου διέψευσαν με σκληρές ανακοινώσεις και με προειδοποιήσεις για προσφυγή στη δικαιοσύνη, τους ισχυρισμούς του επικεφαλής του ΣΔΟΕ. Εν τω μεταξύ ο ελληνοισραηλινός επιχειρηματίας Σάμπι Μιωνής δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τα μέλη της οικογένειας Παπανδρέου. Ο Μιωνής εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης τότε του fund που διαχειριζόταν αυτά τα χρήματα ενώ η κ. Μαρία Παντελή εμφανιζόταν ως υπάλληλος του.

Πηγή: www.lifo.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ