Η Γενική Γραμματέας Ισότητας Ζέττα Μακρή καταλαμβάνει τη θέση του Αθανασίου Νάκου στην Μαγνησία-τα συλλυπητήρια των αρχηγών των κομμάτων για τον αποβιώσαντα Αντιπρόεδρο της Βουλής

Η  Γενική Γραμματέας Ισότητας Ζέττα Μακρή,  καταλαμβάνει τη θέση του  βουλευτή, που κατείχε ο Αθανάσιος Νάκος, ο οποίος εξέπνευσε σήμερα, σε ηλικία 63 χρόνων, στην εντατική ιδιωτικού θεραπευτηρίου της Αθήνας.

Η  Γενική Γραμματέας Ισότητας Ζέττα Μακρή,  καταλαμβάνει τη θέση του  βουλευτή, που κατείχε ο Αθανάσιος Νάκος, ο οποίος εξέπνευσε σήμερα, σε ηλικία 63 χρόνων, στην εντατική ιδιωτικού θεραπευτηρίου της Αθήνας.



Συλλυπητήρια από τους πολιτικούς αρχηγούς

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς για την απώλεια του Θανάση Νάκου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ένας αγαπημένος φίλος, ένας πολύτιμος συνεργάτης, ο Θανάσης Νάκος, έφυγε σήμερα από κοντά μας.

Ο Θανάσης Νάκος ταυτίστηκε με την Πατρίδα, τίμησε το Κοινοβούλιο, αγωνίστηκε ανιδιοτελώς για την παράταξή μας με ήθος και αξιοπρέπεια. Πάνω από όλα, τίμησε με την προσφορά του τον τόπο του, τη Μαγνησία, ανταποδίδοντας την αγάπη των συμπατριωτών του. Προσθέτω και εγώ τα πιο θερμά συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του».

Τα συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή του στην οικογένεια του Θανάση Νάκου εξέφρασε με γραπτή του δήλωση πριν από λίγο ο Κώστας Καραμανλής.

Συγκεκριμένα ο πρώην πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όλοι όσοι είχαμε την τύχη να γνωρίζουμε το Θανάση Νάκο θρηνούμε για τον αδόκητο χαμό του. Χάνουμε έναν φίλο, έναν σπουδαίο άνθρωπο, έναν αγωνιστή της ζωής. Έναν μετριοπαθή πολιτικό, με όραμα και ευαισθησίες, που είχε ως σταθερό γνώμονα των δράσεών του το συμφέρον και την πρόοδο του Τόπου. Στην οικογένειά του εκφράζω την ειλικρινή μου συμπαράσταση και τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου».

Τη βαθειά λύπη του για το θάνατο του Αντιπροέδρου της Βουλής Θανάση Νάκου εξέφρασε και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Ο Θανάσης Νάκος, πιστός στις ιδέες του, αγωνιστικός και καλοπροαίρετος ήταν μία διακριτή, σοβαρή παρουσία στο δημόσιο βίο της χώρας. Ο πρόωρος και ξαφνικός χαμός του μας θλίβει βαθιά. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του» .

Η Δημοκρατική Αριστερά εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ.

«Υπηρέτησε για δύο δεκαετίες το κοινοβούλιο και εκπροσώπησε τους πολίτες της Μαγνησίας που τον εξέλεξαν οχτώ φορές βουλευτή. Ήταν σεμνός και ανέδειξε σειρά ζητημάτων με τα οποία ασχολήθηκε για 20 χρόνια, σεβόμενος τους δημοκρατικούς θεσμούς και τον πλουραλισμό.

 Τον Ιούνιο του 2012 εξελέγη β’ αντιπρόεδρος της Βουλής, ασκώντας το έργο του με υπευθυνότητα. Η ΔΗΜΑΡ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους οικείους του».

«Με οδύνη πληροφορήθηκα το θάνατο του Αντιπροέδρου της Βουλής, Αθανάσιου Νάκου. Έμπειρος πολιτικός και κοινοβουλευτικός άνδρας. Είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του και την εκτίμηση όλων των κομμάτων.

Στην οικογένειά του και στο φιλικό του περιβάλλον εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια» ανέφερε στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο Αλέξης Τσίπρας.

Τη λύπη τους για τον θάνατο του β΄ αντιπροέδρου της Βουλής Αθανασίου Νάκου, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και απευθύνουν θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr