WELCOME ON BOARD

Δεν σας καλωσορίζω τυχαία στο νέο eirinika.gr με αεροπορικό στυλ. Στην ανανεωμένη ιστοστελίδα μου που επανασχεδιάσαμε από την αρχή με την Wedia θα ταξιδεύετε μαζί μου σε όλο τον κόσμο. Θα γυρίζουμε σε όλη την Ελλάδα που απ-έμεινε, αντέχοντας στην σμίκρυνση μεγεθών, μισθών, συντάξεων, ονείρων αλλά και στην Ελλάδα που πετάει ψηλά! Θα παρακολουθούμε από κοντά αυτό το ταξίδι των Ελλήνων και Ελληνίδων που μας ανεβάζουν στα ύψη με νέες δημιουργίες, με καινοτόμα σχέδια είτε παραμένουν εντός είτε εκτός της χώρας. Τους παραχώρησα ολόκληρη στήλη εκ δεξιών μου, τίτλος: Made In Greece.

Μετά θα ανεβαίνουμε κάθε πρωί και κάθε βράδυ στο αεροπλάνο της Google που πηγαίνει παντού. Ο δείκτης μου στο I- pad πιλοτάρει ασταμάτητα, ούτε mouse δεν χρειάζεται.

Ποιος γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες και παλαιομοδίτικος Μάρκο Πόλο; Σε 24 ώρες αναποδογυρίζουμε τον πλανήτη: από την Σιέρα Λεόνε και την μαύρη Ήπειρο που αγωνιά για τον Έμπολα, θα πεταγόμαστε ως το Πεκίνο όπου ο Πούτιν έριξε στην πρώτη κυρία της Κίνας ένα παλτό και την φλέρταρε μπροστά στον άπραγο Ομπάμα. Μετά θα φουλάρουμε τις μηχανές για Βρυξέλλες αφού το Lux Leaks δεν θα αφήνει τον νέο πρόεδρο ν' αγιάσει.

From Brussels to London γιατί η Κέητ έβαλε μπρος για δεύτερο διάδοχο, αλλά και στην Βραζιλία για το fashion Weeκ, following τις εβδομάδες μόδας ανά τον πλανήτη με stopover για γαστρονομικές αποκαλύψεις και ethnic τσιμπολογήματα.

Top Woman: θα λέγεται η στήλη με πρωταγωνίστριες μικρές και μεγάλες γυναίκες που πετυχαίνουν μεγάλες νίκες γιατί εκτός από την δουλειά, τα παιδιά, τα πεθερικά, τα ξαδέλφια, τους συγγενείς, τον σύντροφο, την συνυφάδα, τον κουνιάδο, ασχολούνται και με την Beaute, την μόδα, τα νύχια, την ψυχολογία, την γυμναστική, τα ζώδια και όλα όσα θα τις κρατάνε ισορροπημένες και ζωηρές 24 ώρες το 24ωρο.

Good News: Ύστερα από 3 χρόνια εμμονής μου για feel good blogging χαίρομαι που αγαπήσατε τελικά τα καλά νέα. Στο νέο eirinika.gr κάθε μέρα θα έχετε μια δυνατή δόση χαρούμενων, αισιόδοξων, φρέσκων νέων στην οθόνη σας!

Πώς καταφέρνω η Ελληνική πολιτική να έρχεται σε δεύτερη μοίρα πάντα στην σκέψη μου και στον σχεδιασμό μου; Ήμουν που ήμουν γυναίκα του κόσμου, τα τελευταία 5 χρόνια η εσωτερική μας ανάλωση στο ποιος θα κλείσει τελευταίος την πόρτα της Ελλάδας με κάνει να την βλέπω σαν αναγκαστική συμβίωση. Ο Αντώνης ή ο Γιώργος, ο Αλέξης ή η Ρένα, ο Σταύρος ή η Ντόρα; Ο Φώτης μήπως; Να δούμε ποιος ή ποιά θα φωτίσει τελικά τον δρόμο για να καθαρίσει το τοπίο.

Μας περιμένει η νέα γενιά, η Έλενα η κόρη μου, στην οποία αφιερώνω αυτό το δημιούργημα μου αλλά και οι κόρες και οι γιοι όλων των Ελλήνων και των Ελληνίδων που προσεύχονται για ένα καλύτερο αύριο.

SHARE WITH ME

Αντί να μπλοκ-αρω, λόγω αιφνίδιας διακοπής της καθημερινής μου ασχολίας για πάνω από 27 χρόνια με τη δημοσιογραφία, αποφάσισα να Blog-άρω.

Νέοι καιροί των likes, των tweets, των blogs, των fans, των pokes, των comments, του συνεχούς uploading-downloading, του timeline. Με συναρπάζει όλη αυτή η τεχνολογία με τους νέους κώδικες, το καινούργιο λεξιλόγιό της, την απεραντοσύνη της πρόσβασης στη γνώση, την ταχύτητα πρόσληψης της γνώσης του ανεβοκατεβάσματος εικόνων, μουσικών, ιδεών, διακίνησης των πληροφοριών και όλων των τεχνών, τον εκδημοκρατισμό και γιατί όχι την απλοποίηση της μόρφωσης. Με συγκινεί η μετάβαση από τη ριζική «ανα-καίνιση» της μετάδοσης της είδησης από το “Live” της TV (στην ταυτόχρονη ζωντανή) στο from a unique source (από μια μοναδική πηγή) στο live του facebook, twitter εκατομμυρίων friends (πολλών πηγών). Μέχρι νεωτέρας για τα επόμενα επαγγελματικά μου βήματα θα «γράφω», θα προτείνω, θα μεταδίδω και θα επιλέγω όλα όσα ξεχωρίζω και μου αρέσουν να μοιράζομαι μαζί σας. Share λοιπόν with me ειδήσεις, ιδέες, απλές καθημερινές προτάσεις από το δικό μου ρεπορτάζ στην παγκόσμια Ελληνική και προσωπική αναζήτηση των News. Σας περιμένω να διανύσουμε αυτή την «αναντάμ παπαντάμ» εποχή, να φωτίζουμε αυτό το σύννεφο που έχει σταθεί πάνω από την Ελλάδα.

Στην Ελλάδα που τελειώνει και περιμένει κάποιος επιτέλους να πατήσει το restart, στην Ελλάδα των χαμαιλεόντων και των αγανακτισμένων, δικαίως ή αδίκως, των αυγοβόλων και των ντοματοβόλων, ο οβολός και η λογική αφανίστηκαν. Έχουν περισσέψει τα συναισθήματα. Στο site μου www.enikolopoulou.gr και στο blog μου θα μεταδίδω όλα τα καλά νέα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα συνομιλώ με όλους όσοι μας πάνε μπροστά, γίνονται πρεσβευτές της Ελλάδας που άντεξε και ορθώνει το ανάστημά της. Δείτε παρακαλώ τις σελίδες GreeceLovers για ξένους φιλέλληνες και Greeceloverseas για Έλληνες της διασποράς που θα στέλνουν θετικά μηνύματα και όχι μόνο, μέσω του site τώρα που η Ελλάδα έχει στραμμένα πάνω της, αρνητικά φώτα δημοσιότητας. Στόχος μου είναι να δημιουργήσω μια διεθνή αλυσίδα αγάπης, ωραίων αναμνήσεων, θετικών απόψεων για την Ελλάδα από διάσημους και μη ξένους φιλέλληνες αλλά να υπενθυμίσω και στους Έλληνες της διασποράς να στείλουν ό,τι θα ανεβάσει το ηθικό μας. Διαδώστε λοιπόν το site σε ξένους και φίλους σας, σε Έλληνες συγγενείς και φίλους σας που ζουν εκτός Ελλάδας και ζητήστε τους να απαντήσουν στις ακόλουθες ερωτήσεις:

GreeceLovers
Ποια είναι η ωραιότερη ανάμνηση σας ή η εικόνα που έχετε για την Ελλάδα και τους Έλληνες και θα θέλατε να τη μοιραστείτε μαζί μας τώρα που η χώρα μου έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ από φίλους; (Στείλτε μας φωτογραφίες, video ή οτιδήποτε άλλο θέλετε) Πότε σκοπεύετε να επισκεφθείτε την Ελλάδα και τι είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο νου ότι θα θέλατε να κάνετε ή να δείτε εδώ; Περιμένω από εσάς και θα εντοπίζω, φυσικά, από την πλευρά μου τους νέους και τις νέες, τους καλούς καγαθούς Έλληνες που κατακτούν με το σπαθί τους ο καθένας στον τομέα του διακρίσεις και "κορυφές". Η Ελλάδα υπάρχει, αγωνιά και προσπαθεί, μάχεται και θα ανεβαίνει, τολμά και πετυχαίνει. Ας τους ξεχωρίσουμε λοιπόν όλους αυτούς τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που προχωρούν μπροστά, σφραγίζουν με τα θετικά τους βήματα την εποχή της κρίσης,

Σας φιλώ σταυρωτά!!!

Ειρήνη

27 Μαΐου 2012