Σήμερα μαγείρεψα εγώ! Αλήθεια λέω - Δείτε το χταποδάκι μου με φινόκιο, καρότο σβησμένο με κρασί - Δοκιμάστε την συνταγή για την σαρακοστή!

Περήφανη ή μάλλον χαρούμενη στην κουζίνα μου! Ημιτελική και τελική φάση της συνταγής. Το σερβίρετε σε εντυπωσιακή πιατέλα. Είναι πολύ νόστιμο, υγιεινό και πρωτότυπο!

Περήφανη ή μάλλον χαρούμενη στην κουζίνα μου! Ημιτελική και τελική φάση της συνταγής. Το σερβίρετε σε εντυπωσιακή πιατέλα.
Είναι πολύ νόστιμο, υγιεινό και πρωτότυπο!



Εκτέλεση

Ένα χταπόδι μεγάλο. Το έβρασα και πέταξα το νερό.



Έκοψα σε λεπτές φέτες ένα φινόκιο. Έκοψα σε πολύ λεπτές φέτες δύο καρότα, ένα κρεμμύδι σε πολύ μικρά κομματάκια.
Μία σκελίδα σκόρδο, ένα ματσάκι φρέσκα βότανα (ότι είχα σε γλαστρούλες).
Κράτησα τον άνηθο για το τέλος.


 
Θα χρειαστώ και ένα ποτήρι λευκό κρασί ξηρό, μισό ποτήρι λάδι, πιπέρι, αλάτι ( βάζω ελάχιστο).
Στο καθαρό βαθύ τηγάνι μου η wok έβαλα λάδι να ζεσταθεί καλά, έριξα το κρεμμύδι , το καρότο , το σκόρδο και τα βοτανάκια μου τα μαλάκωσα με ησυχία - σε χαμηλή φωτιά- Τα έσβησα κάποια στιγμή με το κρασί και έριξα το χταποδάκι που το είχα κόψει σε κομματάκια.


 
Πρόσθεσα τον ζωμό μου για να νοστιμίσει και να βράσει σιγά σιγά χωρίς βιασύνη. Να το ευχαριστηθείτε να το ευχαριστηθούν και τα υλικά σας αλλα κυρίως οι καλεσμένοι σας.
 
Το αφήνω να πιεί τα νεράκια του και είναι έτοιμο όταν είναι ακόμη ζουμερό το φαγάκι μου, μπόλικο πιπέρι και ελάχιστο καγιέν .
Έριξα λίγο φρέσκο άνηθο στο τέλος!
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr