Πίτσα με κολοκύθα & κατσικίσιο τυρί με 95 θερμίδες μόνο!!! Για άμεση κατανάλωση χωρίς τύψεις!
Αυτή η πίτσα έχει τέλεια γεύση, άκρως Ελληνική καταγωγή και μόνο 95 θερμίδες ανά κομμάτι!
Πίτσα Ελληνική με Κολοκύθα
Μερίδες: 8
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 22 λεπτά
Υλικά
αλεύρι για το ζύμωμα
ζύμη για πίτσα 175 γραμμ. (έτοιμη ή φρέσκια)
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι κόσερ
μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
μία μικρή κολοκύθα, κομμένη στη μέση, χωρίς τα σπόρια
μία μαραθόριζα
50 γραμμ. μαλακό κατσικίσιο τυρί, τρίμμα
2 φλιτζ. ρόκα
2 κ.σ. παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
Εκτέλεση
1. Προθέρμανε το φούρνο στους 200οC. Πασπάλισε τον πάγκο με αλεύρι. Με πλάστη, άνοιξε τη ζύμη σε ορθογώνιο διαστάσεων 30x40 εκ. Μετάφερε τη ζύμη σε ταψί, άλειψέ τη με ελαιόλαδο και πασπάλισέ τη με αλατοπίπερο.
2. Με κοφτερό μαχαίρι, κόψε την κολοκύθα και το μάραθο σε κομμάτια πάχους 0,5 εκ. Άπλωσε στη ζύμη κολοκύθα και γαρνίρισε με το κατσικίσιο τυρί. Ψήσε τη ζύμη για 12 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
3. Γαρνίρισε τη ζεστή πίτσα με 1 ½ φλιτζάνι μάραθο, ρόκα και παρμεζάνα. Κόψ’ τη σε 8 κομμάτια και σερβίρισε.
Θρεπτική αξία ανά μερίδα (1 κομμάτι) 95 θερμίδες, 4 γραμμ. λιπαρά (1 γραμμ. κορεσμένα), 12 γραμμ. υδατάνθρακες, 3 γραμμ. πρωτεΐνες, 2 γραμμ. φυτικές ίνες, 49 mg ασβέστιο, 1 mg σίδηρος, 157 mg νάτριο
Πηγή: shape.gr
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr