Το Story της πανέμορφης Ρωσίδας που ερωτεύτηκε Νορβηγό και έγιναν φανατικοί τζιχαντιστές!
Ένα πέπλο μυστήριου εξακολουθεί να καλύπτει την υπόθεση της βομβίστριας-καμικάζι που προ ημερών επιτέθηκε στο κέντρο της Τουριστικής Αστυνομίας στο Σουλταναχμέτ, στην Κωνσταντινούπολη, σκοτώνοντας έναν Τούρκο αστυνομικό και τραυματίζοντας άλλον ένα.
Η νεκρή τζιχαντίστρια είναι η ρωσικής υπηκοότητας Ντιάνα Ραμαζάνοβα με καταγωγή από το Νταγκεστάν και φέρεται να ανήκε στη μουσουλμανική κοινότητα του Καυκάσου.
Η γυναίκα, που εισήλθε στην Τουρκία με τουριστική βίζα τον περασμένο Ιούνιο, ήταν μητέρα ενός παιδιού αλλά και έγκυος στο δεύτερο παιδί της, όπως προέκυψε από την εξέταση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας στη σορό της, με τις τουρκικές αρχές να εξετάζουν ήδη πιθανές διασυνδέσεις της με την Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος.
Όπως αναφέρουν τα τούρκικα ΜΜΕ, οι πήγες πληροφόρησης για τη ζωή της νεαρής γυναίκας είναι λιγοστές και τα όποια στοιχεία που προκύπτουν γι’ αυτήν είναι αμφίβολα. Το σίγουρο είναι πως η Ραμαζάνοβα πριν λίγο καιρό, όπως προκύπτει από φωτογραφίες, ήταν ένα φυσιολογικό κορίτσι που του άρεσε να τραβάει selfies και να τις ανεβάζει στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.
Η τούρκικη εφημερίδα Hurriyet αναφέρει πως κάπου μέσα στο 2013 ή στο 2014, η 18χρονη Ντιάνα έφυγε από την πατρίδα της, το Ντερμπέντ του Νταγκεστάν και πήγε να ζήσει στη Μόσχα. Εκεί έπιασε δουλειά σε ένα κατάστημα και λίγο μετά γνώρισε μέσω διαδικτύου έναν Νορβηγό τσετσενικής καταγωγής ονόματι Αμπου Αλουέβιτσι Εντελμπίγεφ.
Το ζευγάρι μετά από λίγους μήνες σχέσης αποφάσισε να παντρευτεί, είτε στην Κωνσταντινούπολη, είτε κάπου στη Συρία, αφού πρώτα είχαν αλλάξει τα ονόματα τους προς το… ισλαμικότερο: ο Εντελμπίγεφ έγινε «Ιντρίς» και η Ντιάνα έγινε «Σουμέιρα». Η μεταμόρφωση της Ντιάνα έγινε κυριολεκτικά εν μια νυκτί: η νεαρή κοπέλα άρχισε να ντύνεται με «χιτζάμπ» όπως επιτάσσει η σαρία, να προσεύχεται καθημερινά και να αναρτά πλέον τις φωτογραφίες της στα κοινωνικά δίκτυα ως μουσουλμάνα.
Ένα μήνα πριν την επίθεση αυτοκτονίας της 6ης Ιανουαρίου, η Ντιάνα είχε επικοινωνήσει με τους γονείς της, ζητώντας τους να μεταβούν στην Κωνσταντινούπολη, και να τη βοηθήσουν επειδή ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί της.
Ο Εντελμπίγεφ σκοτώθηκε στις 26 Δεκεμβρίου στη Συρία και μάλλον με αφορμή το θάνατο του, η -κυριολεκτικά και μεταφορικά- «μαύρη χήρα» αποφάσισε να προβεί στην επίθεση αυτοκτονίας της 6ης Ιανουαρίου.
Την κατάσταση περιπλέκει ο πάτριος της 18χρονης κοπέλας, ο οποίος δήλωσε πριν λίγες ημέρες σε ρωσική ειδησεογραφική ιστοσελίδα πως η Ντιάνα είχε σχέση και με έναν άλλο Τούρκο, ονόματι Σερντάρ, προσθέτοντας πως «ήταν ανέκαθεν ένα άτακτο κορίτσι που έκανε ό,τι ήθελε και ποτέ της δεν άκουγε κανέναν».
Τώρα, οι αρχές της Τουρκίας ερευνούν πιθανές διασυνδέσεις της με το Ισλαμικό Κράτος, ειδικά μετά τα γεγονότα των τελευταίων δυο μηνών, όταν από τον Νοέμβριο του 2014 και έπειτα τρεις στρατιωτικοί διοικητές από το Νταγκεστάν κι ισάριθμοι από την Τσετσενία δήλωσαν την υποστήριξη τους στη τζιχάντ του Ισλαμικού Κράτους.
Στις 6 Ιανουαρίου, η Ραμαζάνοβα, ντυμένη με μακρύ φόρεμα και κουκούλα, μπήκε μέσα στο αστυνομικό τμήμα, το οποίο βρίσκεται στην πλατεία Σουλταναχμέτ απέναντι από την Αγία Σοφία και το Μπλε Τζαμί, λέγοντας στα αγγλικά πως είχε χάσει το πορτοφόλι της και στη συνέχεια ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη μέσα στο τριώροφο κτίριο. Ο οδηγός ταξί που τη μετέφερε μέχρι την περιοχή που βρίσκεται το τμήμα ανέφερε στην αστυνομία ότι μιλούσε ρωσικά.
Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε αρχικά η ακροαριστερή τουρκική οργάνωση DHKP-C -συγκεκριμένα αποδόθηκε στην γυναίκα-μέλος της Ελίφ Σουλτάν Καλσέν. Ωστόσο, λίγες ώρες μετά, κι αφού πρώτα οι γονείς της Καλσέν δεν αναγνώρισαν την κόρη τους κατά τη νεκροψία, η οργάνωση αποποιήθηκε της ευθύνης λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν βρισκόμαστε εμείς πίσω από τη συγκεκριμένη πράξη και ζητάμε συγνώμη από τους οπαδούς μας για την όποια παρανόηση».
Πηγή: in.gr - Κωνσταντίνος Τσάβαλος
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr