Κοτόπουλο με πράσινη σάλτσα από μυρώνια από τον ταλαντούχο σεφ Άκη Πετρετζίκη!
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Ανακατεύουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ με τα κοτσάνια από μυρώνια τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε τα φιλέτα σε ένα ταψάκι με το δέρμα προς τα πάνω, αρκετά μεγάλο που να τα χωράει άνετα και ενδιάμεσα τους βάζουμε τα κλωνάρια.
Ψήνουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα τα φιλέτα μας.
Αφαιρούμε από το φούρνο μέχρι να ετοιμάσουμε τη σάλσα μας.
Σε ένα μπλεντεράκι βάζουμε τα φύλλα από το μαϊντανό και τα μυρώνια, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, τους χυμούς από το κοτόπουλο στο ταψάκι και λίγο ελαιόλαδο.
Χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια ωραία σάλτσα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο ακόμα.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα!
Υλικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 μισά φιλέτα κοτόπουλου ή 2 ολόκληρα με δέρμα
1 μεγάλο μάτσο μυρώνια χωρισμένο σε φύλλα και κοτσάνια
1 μικρό μάτσο μαϊντανό μόνο τα φύλλα του (1 κούπα συνολικά όχι πατημένος)
1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
Πηγή: akispetretzikis.gr
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr