Τσικνοπέμπτη σήμερα: Πώς επιλέγουμε άπαχο κρέας για το παιδί μας!
H επιλογή άπαχου κρέατος είναι ένας καλός τρόπος προκειμένου να μειωθούν εύκολα τα λιπαρά στη διατροφή του παιδιού χωρίς να υποτιμάται η γεύση.
Ακολουθήστε τις οδηγίες, όταν διαλέγετε και μαγειρεύετε κρέας για το παιδί σας. Στα περισσότερα παιδιά αρέσουν τα μπιφτέκια. Ακόμα όμως, και αν αγοράζετε απολύτως άπαχο κιμά, αυτός περιέχει αρκετό λίπος, το οποίο μπορεί να επιβαρύνει το ημερήσιο σύνολο σε λιπαρά. Σιγουρευτείτε ότι θα χύσετε όλο το ζωμό που θα περισσέψει μετά το μαγείρεμα οποιουδήποτε είδους μοσχαρίσιου κιμά. Αν σκορπίσετε ή ανακατέψετε μοσχαρίσιο κιμά σε μακαρόνια ή λαζάνια, και πάλι θα πρέπει να τον στραγγίξετε και να τον ξεπλύνετε με ζεστό νερό πριν τον μαγειρέψετε. Δε χάνονται σημαντικά συστατικά, και από την άλλη, μειώνονται πολύ τα λιπαρά του. Μπορείτε να αφήσετε το παιδί σας να σας βοηθήσει στη διαδικασία.
Συμβουλές σχετικές με το κρέας
Επιλογή του σωστού κομματιού
Για το μοσχάρι: Eπιλέξτε μπούτι
Για το χοιρινό: Επιλέξτε μπούτι
Για τα πουλερικά: Επιλέξτε στήθος
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr