''Απέτυχα ως δάσκαλος'' - Μαύρη σελίδα για την ελληνική πάλη λένε προπονητής και Πρ. της ομοσπονδίας για τον Ξανθόπουλο & την σπείρα με το πυρωμένο σίδερο!
«Δεν θα κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας. Αυτή είναι μια μαύρη σελίδα για την ελληνική πάλη και εφόσον αποδειχθεί η ενοχή του, η πρότασή μου στο ΔΣ θα είναι η απόλυτη διαγραφή του από τα μητρώα μας, σαν να μην υπήρξε ποτέ».
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης Κώστας Θάνος, μιλώντας «ΝΕΑ» για τη σύλληψη, με βαριές κατηγορίες, του Αφταντίλ Ξανθόπουλου, είναι απόλυτος. «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ή ελαφρυντικό σε τέτοια αδικήματα. Είναι κρίμα γιατί αυτό το παιδί μετά το 2004, όταν σταμάτησε ουσιαστικά με την πάλη, χάθηκε από τον χώρο μας και έκανε παρέα μόνο με Γεωργιανούς.
Αντίθετα ο Αμιράν (Καρντάνοφ) έμεινε κοντά μας, συνεχίζει ακόμα και σήμερα να προπονεί νέα παιδιά, είναι στην Ομοσπονδία και κράτησε επαφές και με πολλούς έλληνες αθλητές σε αντίθεση με τον Αφταντίλ» λέει ο Κώστας Θάνος που υπήρξε συναθλητής του Ξανθόπουλου και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000.
Ο ομογενής από τη Γεωργία συνελήφθη ως μέλος σπείρας που διέπραττε διαρρήξεις και σε πολλές περιπτώσεις βασάνιζε τα θύματά της.
«Μπορεί ολυμπιονίκης να στέφεσαι στα ταπί, αλλά ουσιαστικά ολυμπιονίκης είσαι κάθε μέρα στη ζωή σου και στην κοινωνία» λέει ο πρόεδρος της ΕΟΦΠ και θίγει και ένα πολύ σοβαρό θέμα: «Θα πρέπει κάποια στιγμή να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και οι άνθρωποι της πολιτείας που κάνουν τις ελληνοποιήσεις. Εμείς δεν μπορούμε να αμφισβητούμε το κράτος, αλλά και αυτό πρέπει να είναι πολύ προσεκτικό σε τέτοιες διαδικασίες».
Ο Ηρακλής Δεσκουλίδης, από τους κορυφαίους ομοσπονδιακούς προπονητές πάλης, τον είχε στα χέρια του από τα πρώτα χρόνια και όπως λέει στα «ΝΕΑ»: «Το δύσκολο με τους αθλητές από τη Γεωργία ήταν να σπάσεις αυτό το γκέτο που είχαν με αθλητές από άλλες χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης. Δυσκολευόμουν πολύ να τον εντάξω στο σύνολο με τους άλλους. Οταν είδε ότι δεν τον έπαιρνε μαζί μου, συνετίστηκε κάπως. Τελικά πέτυχα ως προπονητής, αν κρίνω από τις επιτυχίες που είχε, δεν τα κατάφερα όμως ως δάσκαλος μαζί του».
Ο Αφταντίλ Ξανθόπουλος, «παιδί» των ελληνοποιήσεων την εποχή των παχιών αγελάδων του ελληνικού αθλητισμού (προς τέρψιν των μεταλλίων που θα έφερναν μεγαλύτερες επιχορηγήσεις), είχε χάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 λόγω χρήσης ινδικής κάνναβης, ενώ το 1999 ο ολυμπιονίκης της πάλης Πέτρος Γαλακτόπουλος είχε καταθέσει μήνυση για πλαστογραφία εγγράφων ελληνοποίησης και εξηγεί το γιατί στα «ΝΕΑ»: «Δεν ήθελα να στερούνται οι ευκαιρίες από τα Ελληνόπουλα επειδή κάποιοι παράγοντες έβλεπαν "εύκολα" μετάλλια σε ομογενείς αθλητές. Ας έρχονταν ως εθελοντές να βοηθήσουν αν ήθελαν».
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr