Μπαούλο Louis Vuitton του 1867 κληρονόμησε από τη γιαγιά του άντρας από τον Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης! (φωτό)
«Πρόκειται για οικογενειακό κειμήλιο» θα μας πει ο κ. Γιώργος Φωτιάδης από τον Πεντάλοφο, στην κατοχή του οποίου βρίσκεται το μπαούλο του διάσημου οίκου Louis Vouitton. Το καπάκι από κάτω φέρει ένα μικρό πλαίσιο που διακρίνεται καθαρά το όνομα του οίκου, η ημερομηνία 1867 καθώς και ένας αριθμός που πιθανόν να παραπέμπει σε νούμερο κατασκευής.
Σύμφωνα με το politesoraiokastrou.gr, αυτό που μένει είναι να εξεταστεί η γνησιότητα του μπαούλου από τους γνώστες του είδους, μια διαδικασία στην οποία ήδη έχει μπει ο ιδιοκτήτης του εδώ και λίγες ημέρες. «Το είχε φέρει η γιαγιά μου από την Κωνσταντινούπολη. Το βρήκα στην παλιά μας αποθήκη στο χωριό σε όχι και τόσο καλή κατάσταση. Έχουν γίνει μικρές αλλά πολύ προσεκτικές παρεμβάσεις» θα ολοκληρώσει ο κ. Φωτιάδης.
Η ιστορία...
"Πριν από το 1800, αυτό που χρησιμοποιούσαν οι ταξιδιώτες ως αποσκευές ήταν συνήθως καλάθια και μεγάλοι σάκοι από δέρμα. Όλα αυτά μέχρι το 1830, όταν ένας νεαρός Γάλλος, ονόματι Louis Vuitton περπάτησε 400 χιλιόμετρα από το χωριό του μέχρι το Παρίσι, για να πιάσει δουλειά ως υπηρέτης σε σπίτια ευγενών των οποίων έφτιαχνε τις αποσκευές πριν αποχωρήσουν για τα ταξίδια τους. Εκεί, ο νεαρός Vuitton έμαθε από πρώτο χέρι την τέχνη του σωστού πακεταρίσματος ενώ σύντομα τράβηξε την εποχή του βασιλιά Ναπολέοντα του ΙΙΙ, ο οποίος τον προσέλαβε για υπηρέτη της συζύγου του, Αυτοκράτειρας Ευγενίας.
Οι δεξιότητες και το ταλέντο του στο πακετάρισμα, τον έκαναν ειδικό στις ανάγκες των ταξιδιωτών. Το 1854 ο Vuitton άνοιξε το πρώτο του μαγαζί, το οποίο έφτιαχνε μπαούλα, στο Παρίσι. Οι πρώτες δημιουργίες του ήταν μπαούλα ιδιαίτερα ελαφριά, που έκλειναν αεροστεγώς και ήταν λεία σε όλες τις μεριές τους ώστε να στοιβάζονται εύκολα. Σύντομα, τα μπαούλα του ταξιδιωτικού οίκου έγιναν πολύ δημοφιλή και, όπως ακριβώς συμβαίνει και σήμερα, στην αγορά του Παρισιού κυκλοφορούσαν πολλά αντίγραφά τους. Το trademark δέρμα με τις καφέ και μπεζ ρίγες έκανε το ντεμπούτο του το 1876, ενώ, 20 χρόνια αργότερα, το -πασίγνωστο- μονόγραμμα «LV» εμφανίζεται στο προσκήνιο. Μέχρι το 1913, η μπουτίκ Louis Vuitton στο Champs-Elysées του Παρισιού ήταν η πιο εμπορική μπουτίκ ειδών ταξιδίου σε όλο τον κόσμο."
Πηγή: thestival.gr
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr