Έρχεται και κοτόπουλο εργαστηρίου μετά το κλωνοποιημένο μπιφτέκι - θα σώσει τον πλανήτη από την πείνα;
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ στο Ισραήλ με επικεφαλής τον καθηγητή βιομηχανολογίας, Amit Gefen, υποστηρίζουν ότι σε λίγο καιρό θα είναι σε θέση να καλλιεργήσουν κύτταρα κοτόπουλου στο εργαστήριο.
Επισημαίνουν, μάλιστα, ότι αυτή τη φορά η προσπάθεια θα είναι πιο δύσκολη συγκριτικά με την πρώτη. Σε αντίθεση με το μπιφτέκι εργαστηρίου που δημιουργήθηκε από την καλλιέργεια μικρών λωρίδων μυϊκού ιστού μόσχου, οι ισραηλινοί ειδικοί θα προσπαθήσουν να φτιάξουν ένα ολόκληρο κομμάτι κοτόπουλου ξεκινώντας από ένα και μόνο κύτταρο.
Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι το κρέας «in vitro» είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον αλλά και προς τα ζώα, αφού μειώνει τον πόνο και την ταλαιπωρία τους και ελπίζουν ότι θα λύσει το πρόβλημα της έλλειψης τροφής, που ήδη ταλανίζει τις αναπτυσσόμενες χώρες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, το 2050 που ο πληθυσμός της γης θα έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα 9 δισεκατομμύρια και η ζήτηση για κρέας θα έχει αυξηθεί κατακόρυφα, το κρέας του εργαστηρίου θα βοηθήσει να καλυφθούν οι ανάγκες του πληθυσμού χωρίς να καταστραφεί η πανίδα.
Πηγή: vita.gr
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr