Αγκινάρες γεμιστές με αρακά και καρότα - Ένα λαχταριστό & εύκολο πιάτο για όλες τις ώρες

Τοποθετήστε τις αγκινάρες σε ένα μεγάλο ρηχό ταψί. Ρίχνετε τα λαχανικά μέσα στις αγκινάρες. Προσθέστε 50 ml ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και το αλάτι. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για περίπου 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Αφήστε το πιάτο να κρυώσει πρώτα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τις αγκινάρες σε ένα πιάτο σερβιρίσματος. Περιχύνουμε 25 ml ελαιόλαδο και γαρνίρετε με μαϊντανό και άνηθο.

Υλικά

Για 4-6 άτομα

6-8 καρδιές αγκινάρας καθαρισμένες
1/4 φλιτζανιού γλυκά αρακά, κατεψυγμένο
1 μικρό καρότο, ξεφλουδισμένο, κομμένο σε κύβους
1 μικρή πατάτα, αποφλοιωμένες, κομμένες σε κύβους
50 ml + 25 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 φλιτζάνι νερό
αλάτι

Γαρνίρουμε

Φρέσκο μαϊντανό ή φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο

Πηγή: sidagi.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr