Τάρτα με γέμιση κρέμας chessecake και σάλτσα φράουλας από τον μοναδικό Γιάννη Λουκάκο
Ελαφριά και πεντανόστιμη!
ΥΛΙΚΑ
Για τη γέμιση
3 κρόκους αυγών
140 γρ. ζάχαρη
280 γρ. κρέμα γάλακτος
375 γρ. τυρί κρέμα
20 γρ. ζελατίνη, μουλιασμένη σε κρύο νερό
Για τη ζύμη
112 γρ. βούτυρο, κρύο
90 γρ. ζάχαρη
200 γρ. αλεύρι
130 γρ. αμύγδαλο, τριμμένο σε σκόνη
1 αυγό
2 γρ. αλάτι
Για τη σάλτσα φράουλα
600 γρ. φράουλες, κομμένες στη μέση
60 γρ. ζάχαρη
30 γρ. χυμό πορτοκάλι
2 γρ. ξύσμα λεμόνι
30 γρ. λικέρ πορτοκάλι
Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yannislucacos.com για την παραχωρηση της συνταγής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη κρέμα
Τοποθετούμε τη ζάχαρη και τους κρόκους σε ένα μπολ και χτυπάμε με ένα σύρμα πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει ώστε να αφρατέψει το μείγμα και να ζεσταθεί στους 75οC περίπου. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Χτυπάμε στην κουζινομηχανή Kenwood, με το σύρμα, την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί.
Χτυπάμε επίσης ξεχωριστά, στην κουζινομηχανή Kenwood με το σύρμα, το τυρί ώστε ν' αφρατέψει.
Προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων στο τυρί και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σαντιγί και τη ζελατίνη και ομογενοποιούμε με μια μαρίζ. Ρίχνουμε τη γέμιση στην ψημένη ζύμη και κρυώνουμε στο ψυγείο.
Για τη ζύμη
Τοποθετούμε στον κάδο της κουζινομηχανής Kenwood το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τα ομογενοποιούμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε για 2 λεπτά ακόμα.
Αλλάζουμε το εξάρτημα της κουζινομηχανής Kenwood, βάζοντας τον γάντζο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, συνεχίζοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
Σκεπάζουμε μ' ένα πανί και αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 40 λεπτά στο ψυγείο.
Τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα σε 2 φύλλα χαρτί ψησίματος και ανοίγουμε με τον πλάστη, ξεκινώντας από το κέντρο της ζύμης και πιέζοντας διαδοχικά προς όλες τις κατευθύνσεις (πάνω, κάτω, δεξιά και αριστερά) μέχρι να σχηματιστεί ένα στρογγυλό ομοιόμορφο φύλλο πάχους ½ εκ. περίπου (η διάμετρός του θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από την ταρτιέρα).
Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε την ταρτιέρα με αλεύρι, τινάζοντας το περίσσιο. Στρώνουμε τη ζύμη και καλύπτουμε την επιφάνειά της με χαρτί ψησίματος και αρκετά φασόλια (για να αποφύγουμε το φούσκωμα της ζύμης κατά το ψήσιμο).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15 λεπτά, αφαιρούμε τα φασόλια και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει.
Για τη σάλτσα φράουλα
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε για 2-3 λεπτά. Αλέθουμε στο μπλέντερ.
Who is Who
Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr