Η αγαπημένη Tina Webb & η σούπερ υγιεινή συνταγή της: Πλιγούρι με σταφίδες, δυόσμο, κόλιανδρο & ηλιόσπορο
Μια θεσπέσια συνταγή που στερείται θερμίδων αλλά όχι γεύσης!
Υλικά
50 ml ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
200 γρ. ψιλό πλιγούρι
600 ml νερό
1 κουτ. γλυκού κύμινο ή ξερό κόλιανδρο σε σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
2 κουτ. σούπας ηλιόσπορους καθαρισμένους
2 κουτ. σούπας σταφίδες
τα φύλλα από 1/3 μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένα ή 1 κουτ. σούπας ξερό
αλάτι, πιπέρι
Μερίδες 2
Ευχαριστούμε την Tina Webb και το gastronomos.gr για την παραχώρηση της συνταγής
Διαδικασία
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το ένα κρεμμύδι, για 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε το πλιγούρι, το νερό, το κύμινο και την κανέλα. Μετριάζουμε τη φωτιά και βράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι και να απορροφήσει τα υγρά. Αποσύρουμε, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, τους ηλιόσπορους, τις σταφίδες, το δυόσμο και το δεύτερο
κρεμμυδάκι. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr