Λευτέρης Λαζάρου: Ο Sir της θάλασσας φτιάχνει Καλαμάρια γεμιστά με τυρί καλαθάκι Λήμνου

Συστατικά
4 μεγάλα ή 8 μέτρια καλαμάρια
4 κουταλιές της σούπας  ρύζι Καρολίνα
6 - 7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
200 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια κονσέρβας
1/2 φλιτζάνι, τριμμένη κεφαλογραβιέρα
100 γρ. κομματιασμένη φέτα ή καλαθάκι Λήμνου
1 λεμόνι
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι άνηθος
Aλάτι,πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος
1. Καθαρίζετε τα καλαμάρια, αφαιρώντας τη διαφανή μεμβράνη και τα σκληρά μέρη.
2. Ψιλοκόβετε τα πλοκάμια τους. Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα πλοκάμια. Στη συνέχεια π
3. Προσθέτετε το αλατοπίπερο και τον άνηθο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1’. Ρίξε και το ρύζι και σόταρε για λίγη ώρα ακόμη.
4. Προσθέτετε τα ντοματάκια και βράζετε για 3-4’ ακόμη.
5. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και προσθέτετε, τη φέτα και την κεφαλογραβιέρα. Γεμίζετε τα καλαμάρια με το μείγμα και τα τοποθετείτε σε μικρό ταψάκι.
6. Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και καλύπτετε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο. 3 Ψήνετε στους 170 °C για 1 ώρα.
7. Ανοίγετε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10’. Περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού.

Who is Who

Είναι εγγονός ψαρά και γιος μάγειρα, μεγάλωσε στον Πειραιά και τίμησε διπλά τη λιμανίσια καταγωγή του: πρώτα επιλέγοντας να μεγαλουργήσει στη θαλασσινή κουζίνα και έπειτα κερδίζοντας την πιο αξιόπιστη και λαμπερή διεθνή διάκριση για ένα σεφ εστιατορίου, το πολύτιμο αστέρι Michelin. Ο Λευτέρης Λαζάρου είναι ο «άνθρωπος που μαγείρεψε το ψάρι», σε μια εποχή που η Ελλάδα ήξερε μόνο το ψητό, το βραστό, άντε και το τηγανητό. Ήταν τέλη του 1986 όταν άνοιξε το «Βαρούλκο», το εστιατόριο που τάραξε τα νερά στη θαλασσινή γεύση και εξελίχθηκε σε κορυφαία αξία της αθηναϊκής ρέστο σκηνής.  

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr