Εξαιρετικά μπισκότα κανέλας για όλες τις ώρες του Άκη Πετρετζίκη
Μπορείτε να τα φτιάξετε για τον καφέ, αλλά μπορείτε να τα φάτε και μόνα τους. Η κανέλλα είναι από τα must συστατικά αυτής της εποχής, οπότε δοκιμάστε τα.
Συστατικά
120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
90 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
120 γρ. ζάχαρη καστανή
2 κ.γ. σιρόπι βανίλια
6 γρ. αλάτι
210 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
1 αυγό
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
8 γρ. κανέλα
Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
Στο μίξερ με το φτερό χτυπάμε το βούτυρο με τις ζάχαρες σε υψηλή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει καλά και προσθέτουμε όσο τα χτυπάμε με το μίξερ, τις βανίλιες και το αλάτι.
Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα. Καλό θα είναι με μια σπάτουλα να καθαρίσουμε το μείγμα από τα πλάγια του κάδου για να αναμειχθούν καλύτερα τα υλικά μας.
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα και τα ανακατεύουμε με ενα κουτάλι.
Από το μείγμα αυτό παίρνουμε κουταλιές και τις ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ ενώ αυτό ακόμα ανακατεύει κατεβαζοντας τη ταχυτητα του μίξερ.
Όταν ενσωματωθεί όλο το αλεύρι ανακατεύουμε λίγο ακόμα και αφαιρούμε από τον κάδο.
Βάζουμε λαδόκολλα σε 2 μεγαλα ταψάκια 35*25. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα.
Σχηματίζουμε 20 μπαλάκια βάρους περίπου 30 γρ. το κάθε ένα και βάζουμε από 10 σε κάθε ταψάκι.
Ψήνουμε για 9-11 λεπτά τα κουλουράκια μας. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο θα είναι ΠΟΛΥ μαλακά.
Μολις ψηθουν τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν στο ταψάκι για 3 λεπτά και έπειτα τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Tip
Καλό είναι να είναι σχετικά μακριά τα μπαλάκια το ένα από το άλλο για να μην κολλήσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος!
Who is Who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr