Κρύο καιρός για αφράτα κεμπάπ με πρόβειο γιαούρτι & ανθόμελο από τον εξπέρ Δημήτρη Σκαρμούτσο‏

Μια εξαιρετική εκδοχή του κεμπάπ, με πρόβειο γιαούρτι και ανθόμελο στο μίγμα του κιμά.

 

Υλικά

750γρ. κιμά μοσχαρίσιο
250γρ. κιμά αρνίσιο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
100γρ. ανθόμελο
½ φλιτζάνι γιαούρτι πρόβειο
1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
1 κουτ. γλυκού αλάτι
½ κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
½ κουτ. γλυκού κύμινο σκόνη
2 κουτ. σούπας φρυγανιά

Eυχαριστούμε τον Δ. Σκαρμούτσο και το cookbox.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Τα πλένετε και μετά τα πολτοποιείτε στο multi μαζί με το ελαιόλαδο.

Βήμα 2

Σε μια λεκανίτσα βάζετε τους δυο κιμάδες, το μίγμα του πολτοποιημένου κρεμμυδιού και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε μέχρι να αναμιχθούν όλα τα υλικά καλά. Σκεπάζετε με μια μεμβράνη τη λεκανίτσα και τη βάζετε στο ψυγείο για μία ώρα για να αναμειχθούν τα αρώματα των μπαχαρικών, του σκόρδου και του κρεμμυδιού στον κιμά.

Βήμα 3

Βγάζετε το μίγμα από το ψυγείο και ζυμώνετε ξανά για να γίνει αφράτο. Πλάθετε τα κεμπάπ σε μακρόστενο σχήμα και μεσαίο μέγεθος.

Βήμα 4

Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, με ένα πινέλο την αλείφετε με λίγο λάδι και τοποθετείτε τα κεμπάπ στη σειρά. Τα ψήνετε για 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να ψηθούν μέχρι μέσα. Σερβίρετε τα κεμπάπ ζεστά σε πιάτα μαζί με φετούλες κρεμμυδιού, αραβικές πίτες, φέτες ντομάτας ψημένες και μαϊντανό ή άνηθο ψιλοκομμένο. Αν θέλετε, συνοδεύετε με σαλάτα της επιλογής σας.

Who is Who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική. Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet
Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.ψΕκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr