Τι συμβαίνει με την οργάνωση ONE NATION που ήρθε από το Λονδίνο στη Μυτιλήνη και φωνάζει "Αλλάχ ακ μπαρ" στους πρόσφυγες - Βίντεο
Το έμβλημα των τζιχαντιστών, ο υψωμένος δείκτης του χεριού, είναι το έμβλημα της της συγκεκριμένης οργάνωσης
Έντονο προβληματισμό προκαλεί στις ελληνικές διωκτικές αρχές, ένα βίντεο - ντοκουμέντο από τη δράση της φιλανθρωπικής οργάνωσης ONE NATION στη Λέσβο, τις πρώτες μέρες του Νοέμβρη που ανέβασαν οι ίδιοι στη σελίδα τους στο facebook. Μέλη της οργάνωσης που έχει έδρα στο Λονδίνο και έμβλημα αντίστοιχο με αυτό των τζιχαντιστών, δηλαδή τον υψωμένο δείκτη του χεριού, εμφανίζονται στο βίντεο μέσα σε φουσκωτό σκάφος, στο θαλάσσιο στενό μεταξύ Σκάλας Συκαμνιάς και τουρκικών ακτών να υποδέχονται βάρκα με πρόσφυγες και μετανάστες και να τους καθοδηγούν στα αγγλικά πώς και σε ποιο μέρος της ακτής να κατευθυνθούν. Στη συνέχεια τους απευθύνουν τρεις φορές στα αραβικά τον ισλαμικό χαιρετισμό «Αλλάχ ακ μπαρ» (ο Θεός είναι ένας) για να λάβουν ισάριθμες φορές την ανάλογη απάντηση.
Πέρα από τα μέλη της οργάνωσης ONE NATION, πάνω στη βάρκα βρίσκονται και μέλη της φιλανθρωπικής οργάνωσης TEAMHUMANITARIAN, την οποία και κατονομάζουν επιβραβεύοντάς την δημόσια για την καλή συνεργασία. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ, σε άλλα βίντεο της οργάνωσης που μπορεί κανείς να δει στην ίδια σελίδα στο Facebook παρουσιάζονται και πολλά άλλα ενδιαφέροντα στιγμιότυπα από τις δράσεις της οργάνωσης στη Λέσβο, όπως σκηνές διανομής νερού σε πρόσφυγες και μετανάστες που ετοιμάζονται να αναχωρήσουν από το λιμάνι, στους οποίους μάλιστα αρνούνται να δώσουν νερό αν δεν το παραλάβουν με το δεξί τους χέρι, απόδειξη του ότι είναι καλοί μουσουλμάνοι.
Στη σελίδα της ONE ΝΑΤΙΟΝ έχουν ανέβει επίσης φωτογραφίες μελών της πάντα με την κιτρινοπράσινη μπλούζα τους, ακόμα και φωτογραφίες τους από την υπαίθρια διαθρησκειακή προσευχή για τα θύματα των ναυαγίων που πραγματοποίησε ο Δήμος Λέσβου στη Μυτιλήνη. Επισημαίνεται ότι τον τελευταίο καιρό έχει υπάρξει εντονότατη αντίδραση από τις ελληνικές αρχές, αλλά και τις τοπικές αρχές στη Λέσβο, για το ανεξέλεγκτο της δράσης των ΜΚΟ στο νησί. Πληροφορίες έλεγαν ότι μόλις 30 από τις 70 οργανώσεις που βρίσκονται στο νησί έχουν απογραφεί, ενώ σοβαρά προβλήματα δημιουργούνται από μη διαπιστευμένες οργανώσεις και μέλη τους που επιχειρούν χωρίς την απαραίτητη πιστοποίηση σε επιχειρήσεις διάσωσης και προσφοράς ιατρικών υπηρεσιών.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr