Παγκόσμια πρωτοβουλία "100 ζωές": Η Αμάλ Κλούνεϊ δίνει χορηγίες σε Λιβανέζες φοιτήτριες να σπουδάσουν

«Αυτή η υποτροφία θα δώσει στις γυναίκες από τον Λίβανο, μια ευκαιρία ζωής» δήλωσε η γοητευτική δικηγόρος.

Μία ετήσια υποτροφία για μια φοιτήτρια από τον Λίβανο αποφάσισε να χρηματοδοτήσει με δικά της χρήματα, σε συνεργασία με τη νέα παγκόσμια πρωτοβουλία «100 Ζωές» στην οποία συμμετέχει και ο Τζορτζ Κλούνεϊ, η Αμάλ Αλαμουντίν.

Η εκάστοτε κάτοχος αυτής της υποτροφίας οποία θα μπορεί να σπουδάσει για δύο χρόνια με όλα πληρωμένα στην Αρμενία, στο United World College Dilijan. Η υποτραφία «Αμάλ Κλούνεϊ» όπως θα ονομάζεται θα δίνεται σε μία Λιβανέζα φοιτήτρια, «για την εξαιρετική ακαδημαϊκή απόδοσή της και το ενεργό ενδιαφέρον της στην προώθηση των Ανδρωπίνων Δικαιωμάτων και των Διεθνών Θεμάτων», τομείς στους οποίους ειδικεύεται ως νομικός και η ίδια η χορηγός. 

Η πρώτη Λιβανέζα φοιτήτρια που κέρδισε την υποτροφία «Αμάλ Κλούνεϊ», ονομάζεται Πάμελα Τεμπχρανί. Η νικήτρια αποφοίτησε πρόσφατα με άριστα και πρόκειται να συνεχίσει τις σπουδές της στην Αρμενία, στον τομέα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Ισότητας των Γυναικών

«Η Αμάλ Κλούνεϊ αποτελεί πρότυπο ως νομικός και ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα» δήλωσε σχετικά με την υποτροφία ένας από τους ιδρυτές των «100 Ζωών», και του Κολεγίου UWC Dilijan, Ρούμπεν Βαρντανιάν. «Είναι παράδειγμα ακεραιότητας και αφοσίωσης και τυπικό δείγμα διαπολιτισμικού πολίτη του κόσμου. Το Κολέγιο UWC Dilijan θέλει να καταστήσει την εκπαίδευση, ένα είδος ειρηνευτικής δύναμης, φέρνοντας σε επαφή νέους φερέλπιδες καθοδηγητές από όλο τον κόσμο».

Πάντως και ο Τζορτζ Κλούνεϊ δεν πάει πίσω, όσον αφορά τον έμπρακτο ακτιβισμό. Ο ίδιος είναι αντιπρόεδρος για το βραβείο των «100 Ζωών», Αurora for Awakening Humanity, με έπαθλο το ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Το βραβείο θα παρουσιαστεί στις 24 Απριλίου στη Γερεβάν της Αρμενίας, και θα τιμήσει ανθρώπους οι οποίοι διακινδύνευσαν τη ζωή τους για να σώσουν τις ζωές των άλλων. Στην πιο πάνω πρωτοβουλία ο Κλούνεϊ συμμετέχει και με τη δική του ανθρωπιστική οργάνωση, «Not on our Watch». Οι δύο οργανώσεις ενώνουν, όπως αναφέρει το iefimerida.gr, τις δυνάμεις τους για να προσελκύσουν την προσοχή τον αντίκτυπο που είχε η γενοκτονία αλλά και να αποτρέψουν άλλες μαζικές θηριωδίες σε όλο τον κόσμο. 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr