Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα, την τελευταία Κυριακή του 2015

Συνεχίζεται και την Κυριακή η καλοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα. 

Ηλιοφάνεια και λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις κυρίως στο νότιο Αιγαίο. Τη νύχτα και τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα επικρατούν τοπικές ομίχλες, ενώ σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 15  βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, 2 έως 13 στη βόρεια Ελλάδα, 5  έως 18 στη δυτική Ελλάδα, 4 έως 15 στο βόρειο Αιγαίο και από 8 έως 18 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν  3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από τα βορειοανατολικά έως 6 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα είναι βόρειοι – βορειοανατολικοί έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
 

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, 3 με 5 και στα ανατολικά μέχρι το πρωί τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία από 1 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία από -2 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στα νότια. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 3 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα νότια. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι Βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 5 και μέχρι το πρωί τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 2 έως 18 βαθμούς Κελσίου, Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα έχουμε τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές στην Κρήτη. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 5 και μέχρι το πρωί τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα είναι στα νότια μεταβλητοί 3 με 4 και στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

* Βίντεο: Weather.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr