Με τσουχτερό κρύο, χιονόνερο και τοπικές χιονοπτώσεις έρχεται η Κυριακή - Πού θα "το στρώσει"

Οι πολικές θερμοκρασίες και οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται και αύριο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου περιμένουμε λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα, με χιονόνερο κατά περιόδους και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά-ημιορεινά της κεντρικής Μακεδονίας, της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Ευβοίας, της ανατολικής Πελοποννήσου και της Κρήτης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά κατά τόπους ολικός στα βόρεια.
 
Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ.
 
 
Στην Αττική τοπικές νεφώσεις ή χιονόνερο στο κέντρο και ασθενή χιονόπτωση στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 0 έως 8 βαθμούς Κελσίου. 
                                                                    
Στη Θεσσαλονίκη τοπικές νεφώσεις με ασθενή χιονόπτωση στα ορεινά το βράδυ. Το θερμόμετρο από  -1 έως 4 βαθμούς.
 
Στη Θράκη και στη Μακεδονία  τοπικές νεφώσεις με ασθενή χιονόπτωση στη Χαλκιδική. Ισχυρός παγετός τις πρώτες πρωινές ώρες. Στο Θρακικό βόρειοι άνεμοι στα 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -7 έως 3 βαθμούς.
 
Στην Ήπειροστα νησιά του βορείου Ιονίου και τη δυτική Μακεδονία τοπικές νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές το βράδυ. Παγετός τις πρωινές ώρες στο εσωτερικό της Ηπείρου. Η θερμοκρασία από -3 έως 10 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλία, τη κεντρική  και Στερεά Ελλάδα, νεφώσεις με χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Η θερμοκρασία από -2 έως 5 βαθμούς. 
Στη Πελοπόννησο νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και παγετό τις πρωινές ώρες. Στην ανατολική και ορεινή Πελοπόννησο ασθενή χιονόπτωση. Στο Ιόνιο βόρειοι άνεμοι στα 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -5 έως 10 βαθμούς.
 
Στη Κρήτη νεφώσεις με βροχές και χιόνια στα ορεινά. Το θερμόμετρο από 5 έως 9 βαθμούς και οι άνεμοι βόρειοι στα 3 με 5 μποφόρ.  
 
Στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι στα 5 με 7 μποφόρ στα νοτιοανατολικά που το βράδυ εξασθενούν. Η θερμοκρασία μέχρι τους 7 βαθμούς.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr