Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει με 22 θεατρικές παραστάσεις

Οκτώ θεατρικά σχήματα από όλη τη χώρα, ανάμεσά τους και τρία ΔΗΠΕΘΕ -Κοζάνης, Βορείου Αιγαίου, Θεσσαλικό- συμμετέχουν στις Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου του Δήμου Θεσσαλονίκης, που φιλοξενούν φέτος 22 παραστάσεις όλο τον Ιούλιο στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου.

Οκτώ θεατρικά σχήματα από όλη τη χώρα, ανάμεσά τους και τρία ΔΗΠΕΘΕ -Κοζάνης, Βορείου Αιγαίου, Θεσσαλικό- συμμετέχουν στις Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου του Δήμου Θεσσαλονίκης, που φιλοξενούν φέτος 22 παραστάσεις όλο τον Ιούλιο στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου, όπως γράφει το ethnos.gr.



Το ρεπερτόριο καλύπτει έργα από το αρχαίο δράμα, το κλασικό και νεότερο ευρωπαϊκό θέατρο, αλλά και τη σύγχρονη, ελληνική, λαϊκή κωμωδία. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα εμφανιστούν το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης με τον "Αγαμέμνονα" του Αισχύλου (1-4/7), σε σκηνοθεσία Ν. Κουντούρη, με τους Κ. Καραμπέτη, Μ. Χατζησάββα, Θ. Τζήμου κ.ά. και ακολουθεί το θέατρο "5η Εποχή Τέχνης" με το έργο του Λόρκα "Περλιμπίν και Μπελίσα" σε σκηνοθεσία Δ. Αβδελιώδη, με τους Στ. Μάινα και Δημ. Ματσούκα (8-10/7).
Η εταιρεία παραγωγής Skull of Yorick Productions, σε συνεργασία με τη Δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και τη Χορωδία του Α.Π.Θ. παρουσιάζουν τον "Οθέλλο" του Σαίξπηρ (11,12/7), ενώ το ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου και η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία "Θέατρο 4 Εποχές" φέρνουν στη Θεσσαλονίκη την κωμωδία του Αλ. Σακελλάριου "Σύντροφε μεγαλειότατε", σε σκηνοθεσία Γ. Ζαφείρη (14,15/7).
Το Θέατρο Νέου Κόσμου και ο Β. Θεοδωρόπουλος παρουσιάζουν το έργο της Ελ. Παπαδημητρίου "Κοινός λόγος" με τους Λ. Κονιόρδου, Ελ. Κοκκίδου, Μ. Κατσανδρή κ.ά. (16-19/7), ενώ το θέατρο "Κολοσσαίον" της Θεσσαλονίκης το μιούζικαλ "Νταντά από τον ουρανό" βασισμένο στο βιβλίο της Π. Τρέβελς "Μαίρη Πόπινς" (21-23/7).
Τη "Φαύστα" του Μποστ σε σκηνοθεσία Κ. Τσιάνου με τους Ν. Βλαβιανού, Στ. Νικολαΐδη, Π. Σταθακόπουλο παρουσιάζει το Θεσσαλικό Θέατρο (25-26/7), ενώ ο καλλιτεχνικός οργανισμός "Μορφές Εκφρασης" φέρνει το έργο του Ιψεν "Ενας εχθρός του λαού" σε σκηνοθεσία Ν. Περέλη με τον Θ. Κινδύνη (29-30/7).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr