Τάρτα με καρύδια και σιρόπι σφένδαμου από τον φοβερό Γιάννη Λουκάκο - Ένα γλυκό κόλαση!

Από τα πιο γευστικά γλυκά που υπάρχουν...

ΥΛΙΚΑ

Για την τάρτα
300 γρ. ζύμη για τάρτα, προψημένη
200 γρ. καρύδια,καθαρισμένα και ολόκληρα
170 γρ. αυγά
150 γρ. σιρόπι σφένδαμου
115 γρ. ζάχαρη
30 γρ. βούτυρο, λιωμένο
30 γρ. μπράντι
Ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα

 

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για αυτή τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την τάρτα
Απλώνουμε ομοιόμορφα τα καρύδια στην προψημένη ζύμη της τάρτας. Σε μια μπασίνα ή στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε καλά τα αυγά, τον σφένδαμο, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το μπράντι. Ρίχνουμε το μείγμα στην τάρτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰C μέχρι να σφίξει η γέμιση, για 35 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Λίγο πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

 

 

Who is Who


Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr