O πόλεμος κατά της βλακείας τελείωσε - Mετά τον "ειδήμων" Πρωθυπουργικό Σύμβουλο, λυπάμαι, χάσαμε
Υπάρχει ένα εξαιρετικό σκίτσο του Αρκά, που λέει κοφτά "ο πόλεμος κατά της βλακείας τελείωσε. Χάσαμε."
Είναι μία παραλλαγή του συναισθήματος που ένιωσαν πολλοί, μετά τη δημοσιοποίηση της πρόσληψης του νέου Ειδικού Συμβούλου Στρατηγικού Σχεδιασμού στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα.
Όταν ως Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού με 2.027 ευρώ τον μήνα, διορίζεται κάποιος που γράφει "των ειδήμων" ή "διασφαλίζοντας αναλλογικά τα βαραία", τότε, πράγματι, ο "πόλεμος" τελείωσε. Χάσαμε. Δεν έχει νόημα να μιλήσει κανείς άλλο, να προσπαθήσει να πείσει για κάτι, να επιχειρηματολογήσει ή να επιμείνει στην υπεράσπιση ιδεών και Αρχών. Το πρόβλημα πια δεν είναι ούτε κομματικό, ούτε πολιτικό, ούτε ιδεολογικό. Είναι βαθιά κοινωνικό.
*Της Κατερίνας Παναγοπούλου στην Athensvoice
Εμένα, λοιπόν, δεν με ενοχλούν τα μηνύματα στην Μενεγάκη, ούτε τα "είσαι Θεά", ούτε οι απορίες "Ελένη, τι μποτάκι φοράς;". Μπορεί να προκαλούν γέλιο, αλλά γράφτηκαν πριν χρόνια και εν πάση περιπτώσει ο καθένας στο twitter μπορεί να σαχλαμαρίζει όσο και με όποιον θέλει. Ακόμα και οι επιθέσεις που έκανε (πχ "μόνο κάθαρμα ή αριβιστικό άτομο πρέπει να είσαι για να κατεβαίνεις με το ΠΑΣΟΚ") ήταν ψιλά γράμματα σε σχέση με έμμισθα και άλλα τρολ του διαδικτύου. Αν θέλεις, ακόμα και το ότι είναι κολλητός του Αλέξη Τσίπρα, πλέον, που έχει διοριστεί όλο το σόι και ο κοινωνικός περίγυρος υπουργών και βουλευτών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ούτε αυτό προκαλεί αίσθηση. Ένας άνθρωπος, όμως, που γράφει "των ειδήμων" και μάλιστα στο header της σελίδας του, (δηλαδή το βλέπει κάθε μέρα μπροστά του), σημαίνει ότι δεν γνωρίζει ούτε στοιχειωδώς ελληνική γραμματική. Κάποιος που γράφει "αναλλογικά", "έχεις ασχημίσει", "οδηγούντε στον εισαγγελέα", "πρωτοπορεία", "δεν χαρακτηρίζετε από την ηλικία", "κύριε Ευαγγελάτε βρωμάται Νουδούλα"έχει άγνοια στοιχειωδών κανόνων ορθογραφίας, που διδάσκονται στο Δημοτικό. Γι' αυτό, δεν μπορεί να διορίζεται ως Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού της χώρας με 2.027 ευρώ τον μήνα, στην Ελλάδα του brain drain και των άνεργων, ημιαπασχολούμενων ή κακοπληρωμένων πτυχιούχων.
Σύμφωνα με το βιογραφικό, που ο ίδιος ο κ. Καρανίκας συνέταξε, είναι "σερβιτόρος- αδιόριστος εκπαιδευτικός". "Έχουν πρόβλημα που είναι σερβιτόρος" γράφει κάποιος βλακωδώς στα social media. Νομίζω ότι όλοι θα ενθουσιάζονταν αν επρόκειτο για νέο άνεργο με πτυχία που εργάζεται ως σερβιτόρος ή για έναν άνθρωπο που μετά από μία επαγγελματική πορεία χρόνων έχασε τη δουλειά του και εργάζεται σε μία ταβέρνα. Δεν πρόκειται όμως περί αυτού. Ο νεοδιορισθείς σύμβουλος πιστεύει ότι "η καριέρα είναι χολέρα". Όσο για το "αδιόριστος εκπαιδευτικός" είναι ίσως η φράση που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Κανένας δεν λέει αδιόριστος δημοσιογράφος κι ας υπάρχουν δημοσιογράφοι κρατικών μέσων και οργανισμών. Κανένας δεν λέει αδιόριστος γιατρός. Για κάποιους όμως, η λογική και η νοοτροπία είναι ότι το κράτος οφείλει να τους διορίζει και μέχρι τότε είναι "αδιόριστοι". "Αδιόριστος εκπαιδευτικός", λοιπόν, παρά το ότι οι σπουδές του είναι στο τμήμα Τουριστικών Επαγγελμάτων του ΤΕΙ Λάρισας.
Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η αναφορά στο βιογραφικό του 28χρονου κ Νίκου Τρευλάκη, ο οποίος επίσης διορίστηκε πρόσφατα στο πρωθυπουργικό γραφείο με εφόδιο τη συμμετοχή στο κίνημα "κατά της αναθεώρησης του Άρθρου 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, στην εξέγερση του Δεκέμβρη το 2008 και στο κίνημα των πλατειών". Άραγε από πότε το να κατεβαίνεις σε μία πορεία σε καθιστά ικανότερο, ώστε θεωρείς ότι πρέπει να το εντάξεις στο βιογραφικό σου; Μάλλον από τότε που ήρθε η Πρώτη_Φορά_Αριστερά και ο γραμματέας του κόμματος απολογήθηκε για τον διορισμό όλης της οικογένειάς του, χρησιμοποιώντας το επιχείρημα ότι ο αδερφός του έπαθε υπερκόπωση από τις καταλήψεις.
"Και οι παλιοί κάνανε διορισμούς" γράφει κάποιος στο Twitter. Αποφοίτων ΤΕΙ ως Ειδικών Συμβούλων στο Πρωθυπουργικό γραφείο, που έγραφαν "των ειδήμων"; Αμφιβάλλω. Άλλωστε, το πρόβλημα δεν είναι ότι διορίζουν τους φίλους τους. Το πρόβλημα είναι ότι οι φίλοι τους που διορίζονται δεν έχουν πτυχίο, δεν έχουν επαγγελματική εμπειρία, κάποιοι δε, δεν είναι εγγράμματοι. Αλλά ας δεχτούμε ότι συνέβαιναν παρόμοια τερατώδη και στο παρελθόν. Οι πολίτες δεν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, για να τα αλλάξει όλα αυτά; Με όλα αυτά που συνέβαιναν στην περίοδο της ευμάρειας δεν φτάσαμε στον πάτο; Είναι επιχείρημα το είμαστε ίδιοι με τους προηγούμενους; "Θα καταργήσουμε το ρουσφέτι και την οικογενειοκρατία" έλεγε σε ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας, κάτι που πλέον ακούγεται ως το πιο σύντομο ανέκδοτο.
Αυτές τις μέρες αναρωτιέμαι όλο και πιο συχνά... Πως νιώθει άραγε ένας νέος άνεργος με πτυχία, μεταπτυχιακό ή διδακτορικό που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ ως το "νέο και άφθαρτο" και βλέπει να διορίζεται ως Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού με 2.027 ευρώ τον μήνα κάποιος φίλος του, που γράφει "των ειδήμων";
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr