"Φτιάχνει" ξανά ο καιρός - Λίγες νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας

Καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν το Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα.

Βελτιωμένος αναμένεται ο καιρός στη χώρα μας το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016. Εξαίρεση θα παρουσιάσουν οι περιοχές στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα όπου τις πρωινές ώρες θα  σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Τη νύχτα και τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 18 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, 2 έως 17 στη βόρεια Ελλάδα, 2 έως 16 στη δυτική Ελλάδα, 5 έως 15 στο βόρειο Αιγαίο και από 6 έως 16 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από τα βορειοδυτικά έως 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις, αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς.

Λίγες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα νωρίς τις βραδινές ώρες, θα είναι το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε νοτιοανατολικούς με ίδιες εντάσεις.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως και 18 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, περιμένουμε αίθριο καιρό με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι σε ενίσχυση θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως και 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί στα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως και 19 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, ο καιρός θα είναι αίθριος με αραιές νεφώσεις το απόγευμα.Οι άνεμοι σε ενίσχυση στα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως και 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται νεφώσεις πρόσκαιρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες, γρήγορα όμως ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως και 18 βαθμούς Κελσίου.

Βίντεο: Weather.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr