Giraffe: Μια καμηλοπάρδαλη που ψάχνει τον δρόμο της βρέθηκε στην Πραξιτέλους

Το Giraffe άνοιξε πρόσφατα στην αρχή της Πραξιτέλους και είναι πράγματι ένα bar που αν περάσει κανείς απ´εξώ, δύσκολα το προσπερνά. 

Από την βιτρίνα του, το μάτι μου έπεσε αμέσως στην μοδάτη μπάρα του και στις ελκυστικές αποχρώσεις του μαύρου με το χρυσό που μιξάρουν αρμονικά στην διακόσμηση. Το μπαρ βρίσκεται σε περίοπτη θέση και στην πλάτη του η κάβα, μια από τις εντυπωσιακότερες στην πόλη για το φυζίκ του Giraffe.

Εκατόν τριάντα αποστάγματα και,  είναι αυτά, καλοδιαλεγμένα και με σωστή τιμολόγηση! Οπότε ένα μπαρ που διαθέτει μια τόσο ενημερωμένη και προσεγμένη spirits list καταδεικνύει σίγουρα με το καλησπέρα σας τις καλές του προθέσεις. Ο κόσμος του, έχω την αίσθηση ότι είναι νεαρής ηλικίας με διάθεση για ένα χαλαρό πότο χωρίς downtown τυμπανοκρουσίες και ιδιαίτερο στρίμωγμα. Παρατήρησα κεφάτες παρέες να δοκιμάζουν cocktails, αναφέρει ο συντάκτης του fnl - guide.com ένα δύο μοναχικούς τύπους στο μικρό πασάκι, ακριβώς απέναντι από το μπαρ να σιγοπίνουν τη μπύρα τους και γενικώς τυπάτο νεαρόκοσμο να ρεμβάζει στην Πραξιτέλους με το ποτό στο χέρι. Μια casual ατμόσφαιρα δηλαδή που είναι καλοδεχούμενη και κάποιες φορές ίσως και απαραίτητη. Η μουσική το παίζει σε τριπλό ταμπλό μιας και φλερτάρει σωρηδόν με jazz, funk και soul ακούσματα και το σέρβις του διακρίνεται από καλοζυγισμένη ευγένεια και διάθεση να σε εξυπηρετήσει όσο καλύτερα μπορεί. Μέχρι εδώ όλα καλά. 

Το Giraffe επίσης αυτοπροσδιορίζεται ως cocktail bar, οπότε αυτόματα το κέντρο βάρους στην κριτική πέφτει εκεί. Τις δέκα signature συνταγές της λίστας λοιπόν υπογράφει ο ταλαντούχος Παναγιώτης Αγγέλου, ο οποίος κατέκτησε την δεύτερη θέση στον τελικό του Skinos Mediterranean Challenge. Ο ίδιος συντονίζει επίσης και την teamwork των bartenders που έχουν αναλάβει το δημιουργικό κομμάτι του bartending από τα signature cocktails δηλαδή ως τις tailor made επιλογές οι οποίες προς το παρόν είναι πιο ενδιαφέρουσες από τα πρώτα. Τα blendings του Παναγιώτη Αγγέλου αγαπούν το ρούμι και το ουίσκι και έχουν μεγάλη αδυναμία στο λονδρέζικο τζιν.

Τα μπαχάρια και τα εσπεριδοειδή, όπως επίσης διαφόρων ειδών σιρόπια και διάφορες δικές τους μοριακές παρασκευές, αναμειγνύονται με τις βάσεις με αποτέλεσμα μια σειρά από δέκα in house cocktails με χαμηλή περιεκτικότητα αλκοόλ τα οποία προς το παρόν τουλάχιστον σημειώνουν χαμηλές επιδόσεις. Ένα χτυπητό παράδειγμα είναι το καλών προθέσεων Giraffe Cartel με την αρωματισμένη με δενδρολίβανο τεκίλα, το λικέρ από κεράσια μαράσκα, τον χυμό λεμονιού και ένα δικό τους μοναστηριακό λικέρ. Aggressive με την πρώτη επαφή αφού έπασχε από ισορροπία, μου άφησε στο τέλος μια άχαρη υψηλή οξύτητα η οποία ισοπέδωσε απροπό όλους τους πρωταγνωνιστές του. Μια ανάλογη περίπτωση, κάπως σε καλύτερη μοίρα ήταν το Londreza το οποίο όμως ήταν επίσης επιθετικά όξινο καθώς του έλειπε το σώμα που θα αντιστάθμιζε και εδώ την οξύτητα. 

Σταθήκαμε όμως και τυχεροί μιας και στην μπάρα συναντήσαμε τον αξιόλογο Βαγγέλη Νομικό, γνωστό από το City Bistro και κυρίως το Matsuhisa. Ο ίδιος μας ετοίμασε ένα δικό του cocktail, το Josiba, με το οποίο πήρε την πρωτιά στον διαγωνισμό Nikka Perfect Serve που έγινε για πρώτη φορά στην χώρα μας τον περασμένο Νοέμβριο. Στην δική μας tailor made περίπτωση την θέση του υπέροχου Nikka πήρε επάξια το Mezcal Bouzan σε μια ευφάνταστη και απολαυστική δημιουργία υψηλού επιπέδου που σηκώνει χειροκρότημα και μας γεμίζει προσδοκίες για την εξέλιξη του Giraffe. Άλλωστε η επόμενη cocktail list είναι στα άμεσα σχέδια της ταλαντούχας teamwork του και έχω την αισιοδοξία αν κρίνω από το γενικό σύνολο, ότι οι αναμενόμενες παιδικές ασθένειες θα ξεπεραστούν, δίνοντάς μας μια σειρά από blendings αντάξια του ταλέντου των συντελεστών του. 

Info: Πραξιτέλους 5, Αθήνα

Τηλ. 212 1049526

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr