Άστατος ξανά ο καιρός - Τοπικές καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι

Συνεχίζεται και σήμερα η κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Άστατο καιρό με βροχές και καταιγίδες αρχικά στη βόρεια Ελλάδα και από το μεσημέρι  στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αναμένουμε την Κυριακή 13 Μαρτίου. Στη δυτική και νότια Ελλάδα θα υπάρχουν και διαστήματα με βελτιωμένο καιρό, ενώ προς το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, 4 έως 18 στη βόρεια Ελλάδα, 4 έως 16 στη δυτική Ελλάδα, 8 έως 18 στο βόρειο Αιγαίο και από 9 έως 18 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από τα ανατολικά  έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με εξαίρεση τη νότια Ελλάδα όπου θα είναι κυρίως δυτικοί - νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι πιθανώς ισχυρές, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, με κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 10 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι και στα ανοιχτά ισχυροί.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως και 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Τα φαινόμενα που πιθανώς νωρίς το πρωί να είναι έντονα, βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως και 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως και 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, καθώς και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα στη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Εύβοια και πιθανώς την ανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι σε ένταση, θα φτάσουν τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως και 17 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κατά περιόδους καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως και 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως από το απόγευμα που πιθανώς να είναι ισχυρές. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις έως και 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως και 19 βαθμούς Κελσίου.

Βίντεο: Weather.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr