Γκιουλαμάς, μπατσαρία, παπαυτιά: Οι 10 ελληνικές πίτες με περίεργα ονόματα

Το... top 10 με τις πιο περίεργες αλλά σίγουρα νόστιμες πίτες της χώρας μας!

Εσείς , έχετε δοκιμάσει κάποια από αυτές;
 

1. Γκιουλαμάς: Καταγωγή από την Κρήτη, εκτός από συκωτάκια πουλιών, περιέχει αρνίσιες καρδιές, σταφίδες, καρύδια, φουντούκια, κουκουνάρια και κανέλα.
2. Μπατσαριά: Καταγωγή από τα Γιάννενα, φτιαγμένη με λάχανο, τυρί και ξινόγαλο. Η ζύμη είναι με αλεύρι από καλαμπόκι.

3. Πλαστός: Καταγωγή από τη Θεσσαλία, παρασκευάζεται από καλαμποκίσιο αλεύρι και πράσα, σπανάκι και  φέτα.
4. Γροθόπιτα: Καταγωγή από Βόρειο Ήπειρο, περιέχει κοτόπουλο, ρύζι, κρεμμύδια και φέτα.

5. Γκιεσλεμέδες : Καταγωγή από Μυτιλήνη, πρόκειται για πιτάκια που ψήνονται στο τηγάνι. Φτιάχνονται με σπιτικό φύλλο, μαλακή φέτα και λίγα αυγά. 
6. Παπαυτιά: Καταγωγή από τη Μακεδονία, πρόκειται για πιτάκια με κιμά από ζυμάρι ψωμιού, το οποίο ανοίγεται σε φύλλο, κόβεται σε τετράγωνα κομμάτια και γεμίζεται με κιμά και κρεμμύδι.

7. Φλαούνα: Καταγωγή από το Μεσολλόγι, πρόκειται για τυρόψωμο, από φέτα και ζύμη με μαγιά.
8. Μπατζίνα: Καταγωγή από την Καρδίτσα, πρόκειται για κολοκυθόπιτα που η γέμισή της γίνεται με τη χρήση είτε αλευριού είτε φρυγανιάς. 

9. Μαμαλίγκα: Καταγωγή από τη Λαμία, δε φτιάχνεται με φύλλο αλλά με χυλό και μέσα σε αυτόν προστίθεται η φέτα.
10. Μπρικόπιτα: Καταγωγή από το Μεσολόγγι, πρόκειται για κοτόπιτα με κρέμα από το ζωμό κότας,  καλαμποκίσιο και σταρένιο αλεύρι, στην οποία προστίθενται κρεμμύδια, αυγά και αλάτι-πιπέρι. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr