Τοπικές νεφώσεις και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα - Πού αναμένεται να ξεσπάσουν τοπικές μπόρες

Ο καιρός σήμερα θα είναι σχεδόν αίθριος, όμως σταδιακά θα αρχίσουν να αναπτύσσονται νεφώσεις.

Οι λίγες τοπικές νεφώσεις θα είναι πυκνότερες στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες όπου θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες αναμένουμε το Σάββατο 7 Μαΐου 2016. Τα φαινόμενα στα κεντρικά και βόρεια ορεινά τμήματα της χώρας ενδέχεται να είναι εντονότερα.

Η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, 8 έως 23 στη βόρεια Ελλάδα, 9  έως 22  στη δυτική Ελλάδα, 9 έως 21 στο βόρειο Αιγαίο και από 10 έως 21 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Οι άνεμοι  βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν  σε νοτιάδες έως 4 και τοπικά στα πελάγη 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως πάνω από τις βόρειες περιοχές του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.Η θερμοκρασία από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα Νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησος αναμένονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι ανεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.Η θερμοκρασία από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος  αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους κυρίως στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία στα ανατολικά νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένενται αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Κρήτη. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Βαθμιαία θα γίνουν μεταβλητοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Βίντεο: Weather.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr