Εξωτικό Dark 'N' Stormy : Ένα κοκτέιλ με λάιμ νεροκαρύδας και μοσχοκάρυδο από τον Άκη Πετρετζίκη

Μια τροπική γεύση που θα σας εντυπωσιάσει.

Συστατικά

 

 60 ml - 1 σφηνάκι μαύρο ρούμι (κατά προτίμηση από τα νησιά Βερμούδες)

• 120 ml - 2 σφηνάκια καυτερή μπύρα με τζίντζερ(τζιτζιμπύρα)

• 5 ml - 1 κ.γ. φρέσκο χυμό λάιμ

Για το σερβίρισμα

• 1 φέτα λεμόνι

• μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

• παγάκια, θρυμματισμένο πάγο ή παγάκια από νερό  καρύδας

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προσθέτουμε το χυμό lime και τη ginger beer σε ένα ψηλό ποτήρι με πάγο και ανακατεύουμε με ήπιο τρόπο για 2 - 3 δευτερόλεπτα.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρούμι (ιδανικά τύπου bermuda rum), αργά και προσεκτικά, χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός κουταλιού έτσι ώστε το ρούμι να “επιπλεύσει” στο πάνω μέρος του ποτηριού μας. Γεμίζουμε το υπόλοιπο ποτήρι με πάγο.
Γαρνίρουμε με μία φέτα lime και λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά).
Τέλος, αφού σερβίρουμε, χρησιμοποιούμε το καλαμάκι για να ανακατέψουμε το ποτό και να αναμίξουμε το ρούμι που “επιπλέει” στο πάνω μέρος του ποτηριού.

Tip
Για μία extra τροπική νότα φτάνει να γεμίσουμε μία παγοθήκη με νερό καρύδας και να χρησιμοποιήσουμε τον πάγο για την παρασκευή του Dark 'N' Stormy! Έτσι, το ποτό μας θα μεταμορφώνεται, καθώς λιώνει ο πάγος αφήνοντας πίσω του μία διακριτική γεύση καρύδας! 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr